Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα 3D εκτυπωμένα τρόφιμα είναι η 2η καινοτομία με τις περισσότερες αναζητήσεις στη Google

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΤα 3D εκτυπωμένα τρόφιμα είναι η 2η καινοτομία με τις περισσότερες αναζητήσεις στη Google
spot_img

Σχεδόν 10.000 αναζητήσεις το μήνα στην Google για τα “εκτυπωμένα” τρόφιμα

Η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι μια αναδυόμενη μορφή παραγωγής τροφίμων, η οποία περιλαμβάνει μια διαδοχική – ελεγχόμενη από υπολογιστή – διαδικασία επιστρώσεων, ώστε να σχηματίσει ένα προσχεδιασμένο αντικείμενο. Η τρισδιάστατη εκτύπωση επιτρέπει την αναβάθμιση προϊόντων χαμηλής αξίας (όπως φυτικά απορρίμματα και κομμένες άκρες κρέατος από αντίστοιχες επεξεργασίες) και τη χρήση νέων συστατικών, για την κατασκευή ελκυστικών και θρεπτικών προϊόντων διατροφής.

Τα 3D προϊόντα διατροφής έχουν αναδειχθεί κυρίως για την παραγωγή φυτικών τροφίμων όπως το “ψεύτικο κρέας” ή τα εναλλακτικά θαλασσινά, ενώ η ανάπτυξη περισσότερων προϊόντων διατροφής αναμένεται να συνεχιστεί με υψηλούς ρυθμούς και στο μέλλον, με τη δημιουργία νέων καταναλωτικών αγορών και εμπειριών για τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα τρόφιμα.

Σύμφωνα με μελέτη, για τα τρισδιάστατα τυπωμένα τρόφιμα πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο 9.800 αναζητήσεις το μήνα παγκοσμίως, και σε αυτήν την κατηγορία, το τρισδιάστατο εκτυπωμένο κρέας δέχεται 4.500 αναζητήσεις το μήνα.

Νέα μελέτη προβλέπει ότι η συνολική αγορά τρισδιάστατων εκτυπώσεων θα αυξηθεί κατά 24% για να φτάσει τα 44,5 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026 και αποκαλύπτει ότι το ενδιαφέρον για τις τρισδιάστατες καινοτομίες εκτοξεύεται στα ύψη σε όλο τον κόσμο. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο