Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα 3D εκτυπωμένα τρόφιμα είναι η 2η καινοτομία με τις περισσότερες αναζητήσεις στη Google

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΤα 3D εκτυπωμένα τρόφιμα είναι η 2η καινοτομία με τις περισσότερες αναζητήσεις στη Google
spot_img

Σχεδόν 10.000 αναζητήσεις το μήνα στην Google για τα “εκτυπωμένα” τρόφιμα

Η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι μια αναδυόμενη μορφή παραγωγής τροφίμων, η οποία περιλαμβάνει μια διαδοχική – ελεγχόμενη από υπολογιστή – διαδικασία επιστρώσεων, ώστε να σχηματίσει ένα προσχεδιασμένο αντικείμενο. Η τρισδιάστατη εκτύπωση επιτρέπει την αναβάθμιση προϊόντων χαμηλής αξίας (όπως φυτικά απορρίμματα και κομμένες άκρες κρέατος από αντίστοιχες επεξεργασίες) και τη χρήση νέων συστατικών, για την κατασκευή ελκυστικών και θρεπτικών προϊόντων διατροφής.

Τα 3D προϊόντα διατροφής έχουν αναδειχθεί κυρίως για την παραγωγή φυτικών τροφίμων όπως το “ψεύτικο κρέας” ή τα εναλλακτικά θαλασσινά, ενώ η ανάπτυξη περισσότερων προϊόντων διατροφής αναμένεται να συνεχιστεί με υψηλούς ρυθμούς και στο μέλλον, με τη δημιουργία νέων καταναλωτικών αγορών και εμπειριών για τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα τρόφιμα.

Σύμφωνα με μελέτη, για τα τρισδιάστατα τυπωμένα τρόφιμα πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο 9.800 αναζητήσεις το μήνα παγκοσμίως, και σε αυτήν την κατηγορία, το τρισδιάστατο εκτυπωμένο κρέας δέχεται 4.500 αναζητήσεις το μήνα.

Νέα μελέτη προβλέπει ότι η συνολική αγορά τρισδιάστατων εκτυπώσεων θα αυξηθεί κατά 24% για να φτάσει τα 44,5 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026 και αποκαλύπτει ότι το ενδιαφέρον για τις τρισδιάστατες καινοτομίες εκτοξεύεται στα ύψη σε όλο τον κόσμο. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο