Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
16.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τρόφιμα με βάση τα κύτταρα: Η παγκόσμια κοινότητα επιστημόνων τροφίμων… ψάχνεται!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΤρόφιμα με βάση τα κύτταρα: Η παγκόσμια κοινότητα επιστημόνων τροφίμων... ψάχνεται!
spot_img

Συνάντηση FAO και ΠΟΥ για την ασφάλεια των τροφίμων εργαστηρίου – Μεγάλο ζήτημα η ορολογία

Στις αρχές Νοεμβρίου, επιστήμονες τροφίμων της παγκόσμιας κοινότητας θα συναντηθούν στην Σιγκαπούρη, για το θέμα της ασφάλειας των εναλλακτικών τροφίμων εργαστηρίου με βάση τα κύτταρα, με πρωτοβουλία του FAO και του ΠΟΥ.

Τα συμπεράσματα της συνάντησης θα περιέχουν ενημερωμένες τεχνικές γνώσεις σχετικά με τις πτυχές ασφάλειας της παραγωγής τροφίμων με βάση τα κύτταρα και αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στις αρχές του 2023.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί μεταξύ άλλων και η ονοματολογία- ορολογία αυτών των προϊόντων. Αν και προς το παρόν χρησιμοποιείται ο όρος “τρόφιμα κυτταρικής βάσης”, υπάρχουν πολλές διαφορετικές ορολογίες σε σχέση με την τεχνολογία και τις διαδικασίες παραγωγής, καθώς και τα τελικά προϊόντα. Η ορολογία είναι μία σημαντική παράμετρος για αυτή τη νέα κατηγορία τροφίμων, καθώς θα επηρεάσει την επικοινωνία προς τους καταναλωτές, την αντίληψή τους, ενώ υπάρχει και ένα μεγάλο ερώτημα για το πώς θα αποτυπώνεται η νομοθεσία που αφορά στα τρόφιμα με βάση τα κύτταρα.

Μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευτεί τρείς εργασίας για την ασφάλεια των τροφίμων με βάση τα κύτταρα. Η πρώτη αφορά στην ορολογία, η δεύτερη στη διαδικασία παραγωγής ( επιλογή κυττάρων, απομόνωση, προετοιμασία, αποθήκευση, πολλαπλασιασμός κυττάρων) και στους πιθανούς κινδύνους και στην τρίτη εργασία υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την έγκριση των τροφίμων κυτταρικής βάσης σε διάφορες χώρες και δεσμεύσεις που προκύπτουν όπως ηθικές ή θρησκευτικές, αποδοχή των καταναλωτών, επισήμανση κα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.

Οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τις συσκευασίες

Θεσπίζεται συγκεκριμένο ποσοστό επαναχρησιμοποιούμενων ή επαναπληρούμενων συσκευασιών που θα πρέπει να προσφέρουν οι εταιρείες στους καταναλωτές.

Ελληνικό γιαούρτι: Μελέτη για τον εμπλουτισμό του με πρωτεΐνη ορού γάλακτος χωρίς λακτόζη

Ενθαρρυντικά για την γαλακτοβιομηχανία είναι τα ευρήματα επιστημονικής μελέτης για την παραγωγή ελληνικών γιαουρτιών για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα