Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ζύμωση ακριβείας: Μοτσαρέλα φυτικής προέλευσης, αλλά ίδιας ποιότητας με τη ζωική από την New Culture

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΖύμωση ακριβείας: Μοτσαρέλα φυτικής προέλευσης, αλλά ίδιας ποιότητας με τη ζωική από την New Culture
spot_img

Σύμφωνα με την New Culture, η μοτσαρέλα που παράγεται με ζύμωση ακριβείας λιώνει και συμπεριφέρεται σαν συμβατικό τυρί γάλακτος.

    Η startup New Culture​ βρίσκεται σε καλό δρόμο για την παραγωγή μη ζωικής μοτσαρέλας σε ισοτιμία κόστους με τη συμβατική, την οποία υπολογίζει να πετύχει στα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με το AFN.

   Πριν λίγους μήνες η νεοσυσταθείσα επιχείρηση με έδρα το San Leandro, εξήγγειλε το λανσάρισμα μιας μη ζωικής μοτσαρέλας τον επόμενο χρόνο, την οποία θα παράγει με καζεΐνη που έχει δημιουργηθεί μέσω ζύμωσης ακριβείας. Σύμφωνα με την εταιρία, το τυρί έχει την ικανότητα να «λιώνει, να τεντώνει και σχηματίζει φυσαλίδες σαν συμβατικό τυρί γάλακτος». Επί του παρόντος η παραγωγή μπορεί να καλύψει 25.000 πίτσες, αλλά σχεδιάζει να αυξήσει την κλίμακα παραγωγής της στα 14 εκατομμύρια πίτσες το χρόνο, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

   Ενώ ορισμένοι σχολιαστές αμφισβήτησαν τη βιωσιμότητα της ζύμωσης ακριβείας για ορισμένες πρωτεΐνες γαλακτοκομικών προϊόντων και αυγών, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της New Culture, Matt Gibson, δήλωσε στο AgFunderNews ότι ήταν “πολύ σίγουρος στην πορεία μας προς την παραγωγή υψηλής ποσότητας και χαμηλού κόστους της μη ζωικής καζεΐνης, χρησιμοποιώντας ζύμωση ακριβείας χάρη στις πρωτοποριακές εξελίξεις σε ολόκληρο τον άξονα τεχνολογίας μας”.

   «Καταφέραμε να επιτύχουμε τεχνικές μετρήσεις πρωτόγνωρες για την καζεΐνη εργαστηρίου και επιδείξαμε μια ισχυρή  και μη επικίνδυνη βιοδιεργασία σε κλίμακα. Αυτό μας τοποθετεί στην πρώτη γραμμή του κλάδου μας και μας δίνει τη δυνατότητα να επικεντρωθούμε σε περαιτέρω κλιμάκωση και βελτιστοποίηση της παραγωγής». «Μέσα στα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια θα φτάσουμε σε εκατομμύρια λίτρα χωρητικότητας ζύμωσης και εκατομμύρια λίβρες τυριού μη ζωικής προέλευσης που θα παράγονται σε ισοτιμία κόστους με τυρί ζωικής προέλευσης», συνεχίζει.

   «Το 2023 επικεντρωνόμαστε στη self-GRAS (Γενικά Αναγνωρισμένη ως Ασφαλής) της ρυθμιστικής διαδικασίας και την κλιμάκωση των παραγωγικών μας δυνατοτήτων προκειμένου να έχουμε εμπορικό όγκο για στην πρώτη παραγωγή μας το 2024. Ανυπομονούμε να φέρουμε την πρώτη στον κόσμο μη ζωική μοτσαρέλα, γαλακτοκομικά στην Pizzeria Mozza της Nancy Silverton, μια από τις πιο διάσημες πιτσαρίες στην Αμερική, πριν επεκταθούμε σε άλλες πιτσαρίες σε όλη τη χώρα».

   Ερωτηθείς εάν η New Culture εκμεταλλεύεται την ικανότητα ζύμωσης από έναν από τους επενδυτές της για να κλιμακώσει την παραγωγή της, η διευθύντρια μάρκετινγκ Priya Kumar είπε ότι η κλιμάκωση θα απαιτούσε: «πολλαπλά μονοπάτια παραγωγής. Αυτό περιλαμβάνει τη συνεργασία με εξωτερικούς κατασκευαστικούς οργανισμούς εκτός από τη λειτουργία των δικών μας εγκαταστάσεων για να έχουμε τον αντίκτυπο και την επίτευξη που ταιριάζει με τις φιλοδοξίες μας».

   Δεν υπάρχει επίσημος ορισμός του «μη ζωικού» γαλακτοκομικού προϊόντος, αλλά συνήθως αναφέρεται σε προϊόντα που παρασκευάζονται με ορό γάλακτος, καζεΐνη ή γαλακτοκομικά λίπη που παράγονται είτε μέσω γενετικά τροποποιημένων μικροβίων όπως μαγιά ή μύκητες που τρέφονται με σάκχαρα στη ζύμωση ή μέσω γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών όπως σόγια, καλαμπόκι ή μπιζέλια.

   Τον προηγούμενο μήνα, άλλη μια νεοσυσταθείσα εταιρία, η Βρετανική Better Dairy, λάνσαρε τυρί μέσω ζύμωσης ακριβείας, που σύμφωνα με την ίδια, προσομοιάζει σχεδόν απόλυτα στο πραγματικό, με την ίδια βιοχημική δομή και γεύση.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα