ΑρχικήΝέαΘεσσαλονίκη: Στο ευρωπαϊκό δίκτυο «Iter Vitis» - Πολιτιστικές Διαδρομές Αμπέλου και Οίνου...

Θεσσαλονίκη: Στο ευρωπαϊκό δίκτυο «Iter Vitis» – Πολιτιστικές Διαδρομές Αμπέλου και Οίνου εντάχθηκε ο δήμος Νάουσας

Ο δήμος Νάουσας είναι ο πρώτος δήμος της Ελλάδας που συμμετέχει σε αυτό το δίκτυο πόλεων και περιοχών με σημαντική ιστορία και ξεχωριστή παρουσία στον χώρο του αμπελιού και της οινοποίησης.

Μέλος στο Ευρωπαϊκό δίκτυο «Iter Vitis -Les chemins de la vigne» – Πολιτιστικές Διαδρομές Αμπέλου και Οίνου έγινε ο δήμος Νάουσας, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ξινόμαυρου που καθιερώθηκε το 2019 και γιορτάζεται έκτοτε κάθε χρόνο την 1η Νοεμβρίου, ημερομηνία που ολοκληρώνεται κατά προσέγγιση ο τρύγος της φημισμένης αυτής οινικής ποικιλίας.

- Advertisement -

   Είναι ο πρώτος δήμος της Ελλάδας που συμμετέχει σε αυτό το δίκτυο πόλεων και περιοχών με σημαντική ιστορία και ξεχωριστή παρουσία στον χώρο του αμπελιού και της οινοποίησης. Ένας από τους κύριους στόχους του δικτύου είναι να διαφυλάξει την ποικιλομορφία του κρασιού, φωτίζοντας την μοναδικότητά του κάθε αμπελουργικού τοπίου ως μια υλική και άυλη κληρονομιά της κοινότητας σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

   Στην προοπτική του «Iter Vitis» ο οινοτουρισμός είναι πολιτιστική δραστηριότητα. Ο ταξιδιώτης μπορεί να ανακαλύψει και να ενημερωθεί για τις τεχνικές καλλιέργειας, οινοποίησης, αποθήκευσης και μεταφοράς, καθώς και να εξοικειωθεί με τους μύθους και τους συμβολισμούς αυτής της πλούσιας κουλτούρας.

- Advertisement -

   Επίσης, από τα τρέχοντα έργα του δικτύου είναι η ανάπτυξη σχολών οινοτουρισμού, μια εξειδίκευση που θα δώσει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να δραστηριοποιηθούν σε ένα υποσχόμενο πεδίο ανάπτυξης.

ΑΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

EUDR: Στα ελληνικά οι νέες FAQ της Κομισιόν – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις τροφίμων

Με λίγους μήνες να απομένουν μέχρι την έναρξη εφαρμογής του EUDR, για τις μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις, το βάρος μεταφέρεται πλέον στην πρακτική προετοιμασία.

Lidl: Δημοφιλές τρόφιμο με 31 εκατομμύρια CFU/g μικροβιακό φορτίο – Διανομή σε 13 χώρες και απανωτές ανακλήσεις

Καταγγελία καταναλωτή οδήγησε στην ανίχνευση εξαιρετικά υψηλού φορτίου Bacillus cereus και σε ευρωπαϊκή ειδοποίηση RASFF.

Σύκα: Επιστήμονες ξεκαθαρίζουν αν μπορούμε να τρώμε άφοβα τη φλούδα τους και τι συμβαίνει όταν τα βάζουμε στο ψυγείο

Τα διατροφικά οφέλη της φλούδας, τα συχνά λάθη στη διαχείριση και το επιστημονικό πρωτόκολλο για να διατηρηθούν φρέσκα έως και μία εβδομάδα.