ΑρχικήΝέαΤη 17η Ολομέλεια της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ φιλοξένησε η Mediterra στη Χίο

Τη 17η Ολομέλεια της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ φιλοξένησε η Mediterra στη Χίο

2 λεπτά ανάγνωσης

Ολομέλεια της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στη Χίο, με τη συμμετοχή 30 εταιριών-Μελών

Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 17η Ολομέλεια της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στη Χίο, με τη συμμετοχή 30 εταιριών-Μελών. Ο ιστορικός αυτός τόπος, πατρίδα της μαστίχας, φιλοξένησε την Ολομέλεια με οικοδεσπότη τη Mediterra, η οποία υποδέχθηκε θερμά τα Μέλη και τις οικογένειές τους.

- Advertisement -

Η 17η Ολομέλεια ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου με επίσκεψη στο Κέντρο Έρευνας Μαστίχας, όπου παρουσιάστηκε η επιστημονική και φαρμακευτική διάσταση του μοναδικού αυτού προϊόντος, που παράγεται αποκλειστικά στη Χίο. Τα μαστιχόδεντρα, μοναδικό γνώρισμα της Ελλάδας και ανεκτίμητος θησαυρός της Χίου, αποτελούν πηγή πλούτου για την τοπική οικονομία και προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας για τη διεθνή αγορά. Το πρόγραμμα της επίσκεψης στη Χίο περιελάμβανε δραστηριότητες που έδωσαν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την πλούσια παράδοση του νησιού, να ανακαλύψουν την ιστορία του και να θαυμάσουν την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των χωριών και των μνημείων.

Στην κλειστή συνεδρίαση της Ολομέλειας, τα Μέλη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τον στρατηγικό σχεδιασμό συνεργασιών για την ενίσχυση της παρουσίας στις διεθνείς αγορές αλλά και την προώθηση του Σήματος των επώνυμων προϊόντων των Μελών στην εσωτερική αγορά, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε και αξιολογήθηκε το αποτύπωμα των ενεργειών του τρέχοντος εξαμήνου.

- Advertisement -

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε η Ανοιχτή Ολομέλεια της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, στην οποία ήταν καλεσμένοι εκπρόσωποι τοπικών ΜΜΕ που τίμησαν με την παρουσία τους τα Μέλη. Στο πλαίσιο αυτό, απονεμήθηκαν οι πιστοποιήσεις ETHOS από το διεθνή φορέα πιστοποίησης EUROCERT, σε εταιρίες-Μέλη που διακρίθηκαν για την τήρηση αρχών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Βιωσιμότητας και Σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το σήμα ETHOS “Green” έλαβαν οι εταιρίες: Ευβοϊκή Ζύμη, Mediterra, Αγγελάκης και Rolco.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αυθεντική εμπειρία, γνωρίζοντας από κοντά τα μαστιχόδεντρα και τους ελαιώνες του νησιού, ενώ απόλαυσαν τοπικά προϊόντα, όπως μαστίχα, φέτα, κρασί, ούζο και εκλεκτά τυροκομικά ενισχύοντας έτσι το δεσμό της Πρωτοβουλίας με την τοπική κοινωνία.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μπιμπερό: Νέα πρότυπα ασφαλείας για τα πλαστικά που χρησιμοποιούν τα βρέφη

Η αναθεώρηση των κανόνων για τα βρεφικά προϊόντα φέρνει στο επίκεντρο τις χημικές ουσίες που μπορεί να μεταναστεύσουν από τα πλαστικά υλικά και τις απαιτήσεις για αυστηρότερους ελέγχους

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το Nutri-Score – Υπό εξέταση η συμβατότητά του με το ενωσιακό δίκαιο

Δύο προδικαστικά ερωτήματα θα καθορίσουν το μέλλον του Nutri-Score στην Ευρωπαϊκή Ένωση.