Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
10.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι είναι το Sober October και γιατί μας κάνει καλό

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΤι είναι το Sober October και γιατί μας κάνει καλό
spot_img

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν ανταποκριθεί στην πρόκληση του Sober October.

Πιθανότητα γνωρίζετε για τον Dry January τον μήνα νηφαλιότητας όπου οι καταναλωτές απέχουν από το αλκοόλ. Η εκστρατεία ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και εξαπλώθηκε σε πάρα πολλές χώρες μεταξύ των οποίων η Βρετανία, η Ελβετία, η Γερμανία, η Νορβηγία και η Γαλλία. Βέβαια πολλά κράτη έχουν θεσπίσει άλλους μήνες όπως η Τσεχία και ο Καναδάς που έχουν τον Dry February.

Τώρα προέκυψε και το Sober October μια ετήσια πρόκληση όπου οι συμμετέχοντες απέχουν οικειοθελώς από το αλκοόλ για ολόκληρο τον μήνα Οκτώβριο. Αρχικά κερδίζοντας έλξη στο Ηνωμένο Βασίλειο, το κίνημα έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως, με χιλιάδες συμμετέχοντες κάθε χρόνο.

Στόχος, όπως και στον Dry January, είναι να κάνει ο οργανισμός μας ένα διάλλειμα από το αλκοόλ και τις αρνητικές επιπτώσεις της υπερκατανάλωσης και ξεκίνησε από τη Βρετανική οργάνωση Macmillan Cancer Support  προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τους ασθενείς με καρκίνο.  Από την κυκλοφορία του Sober October το 2014, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 33 εκατομμύρια £.

Ενώ η κύρια εστίαση του Sober October είναι στην αποχή από το αλκοόλ, πολλοί συμμετέχοντες επιλέγουν επίσης να κόψουν άλλες ουσίες ή συνήθειες, προσαρμόζοντας την πρόκληση ώστε να ταιριάζει καλύτερα στους προσωπικούς τους στόχους υγείας και ευεξίας.

Τα οφέλη σύμφωνα με την σχετική ιστοσελίδα είναι πολλά: από καλύτερο ύπνο και καλύτερη διάθεση, μέχρι όρεξη για άσκηση και φυσικά εξοικονόμηση χρημάτων. Επίσης η αποχή από το αλκοόλ έστω και αν είναι για μόνο ένα μήνα, βοηθάει στη βελτίωση της υγείας στο ήπαρ, σε στροφή σε πιο υγιεινή διατροφή και, καλύτερη διάθεση.

Για να συμμετάσχετε στο Sober October πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο