Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι τρώνε οι δημοσιογράφοι κατά την πυρετώδη εκλογική περίοδο;

ΑρχικήΝέαΤι τρώνε οι δημοσιογράφοι κατά την πυρετώδη εκλογική περίοδο;
spot_img

Οι ανθυγιεινές συνήθειες των δημοσιογράφων κατά την προεκλογική περίοδο – και όχι μόνο.

Μια δημοσιογράφος το 2016 ονόματι Hannah Ojo, εργαζόμενη τότε στη The Nation μοιράστηκε μια φωτογραφία ενός μπουκαλιού Coca- Cola και ενός μικρού προσυσκευασμένου hot dog στο χρονολόγιό της στο Facebook, γράφοντας αστειευόμενη πως αυτό είναι “το φαγητό των πρωταθλητών”.

Πού να ήξερε πως αυτή της η ανάρτηση θα οδηγούσε σε σχόλια από τον Επικεφαλής του Γραφείου Υγείας των ΗΠΑ,  Oyeyemi Gbenga-Mustapha, που κατέκρινε τις ανθυγιεινές επιλογές της.

Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα από το τι τρώνε χιλιάδες δημοσιογράφοι εν ώρα εργασίας, ειδικά σε περιόδους μεγάλης πίεσης, όπως είναι η προεκλογική περίοδος.

Αν και η δουλειά του δημοσιογράφου δεν έχει ωράριο σχεδόν ποτέ, αλλά έχει πάντα πίεση και άγχος, πολλοί δημοσιογράφοι παρακολουθώντας 24/7 τα αποτελέσματα των εκλογών λένε πως το newsroom είναι γεμάτο καφέδες, πίτσες, σουβλάκια και αναψυκτικά, ελπίζοντας πάντα πως ίσως την άλλη μέρα πάρουν ρεπό -κάτι που ποτέ δεν συμβαίνει. Γιατί οι εκλογές, όπως όλα τα μεγάλα γεγονότα (γάμοι, κηδείες) διαρκούν για αυτούς 40 μέρες…

Ο ιστότοπος Poynter είχε συγκεντρώσει πριν από μερικά χρόνια φωτογραφίες που μοιράστηκαν δημοσιογράφοι από τα newsrooms των ΗΠΑ τη νύχτα των εκλογών. Και τα αποτελέσματα είναι για γέλια και…για κλάματα ταυτόχρονα, αν αναλογιστεί κανείς το πόσο ανθυγιεινά είναι τα περισσότερα. Βέβαια, οι εκλογές θέλουν κουράγιο, οπότε δεν είναι να απορεί κανείς που οι περισσότεροι στις φωτογραφίες είχαν κρέατα, σάλτσες, πατάτες και φυσικά καφέ.

Οι δημοσιογράφοι, ωστόσο, στην πλειοψηφία τους διατηρούν ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες όλο το διάστημα της δουλειάς τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές την ψυχική τους και σωματική κατάρρευση. Τρώνε βιαστικά, επιλέγουν γρήγορο φαγητό συχνότερα από ότι θα έπρεπε, κάθονται πολλές ώρες στο γραφείο και δεν ασκούνται, βρίσκονται ώρες μπροστά σε μια οθόνη και κυρίως, επειδή είναι μονίμως στην πίεση, δεν πάνε στο γιατρό παρά μόνο αν είναι πολύ αργά και παρουσιαστεί κάποιο έντονο πρόβλημα. Δεν είναι οι ίδιοι το πρόβλημα, είναι η φύση της δουλειάς πιεστική, αλλά πολύς κόσμος έχει εγκαταλείψει το επάγγελμα εξαιτίας του ότι τους πέφτει “βαρύ” στην υγεία τους.

Για αυτό, ορισμένοι ειδικοί έχουν προσφέρει τις δικές τους συμβουλές σε δημοσιογράφους που αγαπούν τη δουλειά τους και θέλουν να συνεχίσουν να την κάνουν, αλλά χωρίς να καταρρεύσουν σωματικά.

  • Ρυθμίστε την οθόνη του υπολογιστή σας έτσι ώστε να βρίσκεται στη σωστή θέση σε σχέση με τα μάτια σας. Το επάνω μέρος της οθόνης πρέπει να είναι σε ευθυγράμμιση με το επίπεδο των ματιών σας. Χρησιμοποιήστε γυαλιά blue light για να αποτρέψετε τη ζημιά που κάνει το φως της οθόνης στα μάτια σας.
  • Κάντε διάλειμμα κάθε 20 λεπτά από την οθόνη, έστω και για ένα λεπτό, και περπατήστε. Αυτό θα κάνει καλό και στη μέση σας και θα επαναφέρει τη σωστή κυκλοφορία του αίματος.
  • Φτιάξτε σπιτικό φαγητό και πάρτε το μαζί σας στη δουλειά. Ακούγεται κλισέ και απλό, αλλά μακροπρόθεσμα θα βοηθήσει. Μπορείτε να αφιερώνετε μία μέρα της εβδομάδας για φαγητά που αντέχουν στην κατάψυξη ή στο ψυγείο του γραφείου και να βγάζετε πολλές μέρες με αυτά. Αποφύγετε το φαγητό αργά το βράδυ, καθώς ειδικά εάν τρώτε μεγάλη ποσότητα φαγητού με πολλές θερμίδες, αυξάνετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Food Defense training course σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Γιατί οι σεφ επιμένουν στο κρέας και δεν δημιουργούν φυτικά πιάτα

Oι περισσότεροι σεφ συνεχίζουν να επικεντρώνονται στο κρέας και το ψάρι, παρά την παγκόσμια στροφή στη φυτική διατροφή.

Προσοχή σε δημοφιλές συμπλήρωμα για την αυπνία – Γιατί οι Αρχές της Δανίας το απαγόρευσαν

Ashwagandha: μαγικό βότανο της Αγιουρβέδα ή απορρυθμιστής ορμονών και αιτία αποβολών;
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα