ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΤο "Από στόμα σε Στόμα" στην Αγορά Μοδιάνο

Το “Από στόμα σε Στόμα” στην Αγορά Μοδιάνο

2 λεπτά ανάγνωσης

Το βιβλίο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και του Αναστάσιου Παπαλαζάρου ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18/1/2023 στην Θεσσαλονίκη στον χώρο της Αγοράς Μοδιάνο, η παρουσίαση του βιβλίου «Από στόμα σε στόμα», που υπογράφουν η διακεκριμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ο διαιτολόγος – διατροφολόγος δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σταμούλη. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η γνωστή δημοσιογράφος, συγγραφέας και life coach κ. Βίκυ Χατζηβασιλείου.

- Advertisement -

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθηνε χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου.

Για την αξία της ελληνικής διατροφής και την συμβολή του βιβλίου σε αυτό μίλησε η δρ. Αιμιλία Βασιλοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος – Ψυχολόγος.  Επιστημονική συνεργάτης πανεπιστήμιακης παιδιατρικης κλινικής Μιλάνο.

- Advertisement -

Ο Σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου υπογράμμισε την αξία της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και την συμβολη των συντελεστών του βιβλίου στην προσπάθεια διαφύλαξης και διάδοσής της.

Η  φωτογράφος και foodstylist Ελισάβετ Δελεχά μίλησε για την συνεργασία της στο συγκεκριμένο βιβλίο και την εμπειρία της κατά την διάρκεια της δημιουργίας του.

- Advertisement -

Οι συντελεστές του βιβλίου κ. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου συζήτησαν για την ιδέα της δημιουργίας αυτού του βιβλίου, που αναδεικνύει τον πλούτο και την σοφία των παραδοσιακών συνταγών του τόπου μας, ενώ ταυτόχρονα μας ξαναμαθαίνει τα τοπικά μας προϊόντα, που έχουν υψηλή διατροφική αξία.

Η φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης έγινε από τον  Ανδρέα Χατζηδήμου και τις εκδόσεις Σταμούλη. Την επιμέλεια του κεράσματος με συνταγές από το βιβλίο έκαναν οι καθηγητές και οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΠΡΟΣΟΧΗ- ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μαγειρικό σκεύος λόγω ουσίας που έχει ταξινομηθεί ως πιθανώς καρκινογόνος (φωτογραφία)

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. προχώρησε στην ανάκληση κουτάλας μετά από εργαστηριακό έλεγχο που διαπίστωσε υπέρβαση του ορίου μετανάστευσης πρωτοταγών αμινών.

Νέα μεγάλη απάτη στα ψάρια της Ευρώπης: Η EFSA προειδοποιεί για χημική ουσία που τα κάνει να φαίνονται φρέσκα

Η EFSA προειδοποιεί για την παράνομη χρήση του Cafodos στα ψάρια, που μπορεί να αποκρύψει την αλλοίωση των αλιευμάτων και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

Μετά τα κρούσματα σαλμονέλωσης στη Λαμία: Οι “γκρίζες ζώνες” και το παράδοξο της νομοθεσίας για τη Salmonella στο κοτόπουλο – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Ο Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης εξηγεί τις διαφορές στα μικροβιολογικά κριτήρια για τη Salmonella στο κοτόπουλο και το παράδοξο του Κανονισμού 2073/2005.