Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

To μεγάλο μυστικό για μεγάλες παραγωγές αβοκάντο

ΑρχικήΝέαTo μεγάλο μυστικό για μεγάλες παραγωγές αβοκάντο
spot_img

Λεπτομέρειες για την παραγωγή αβοκάντο, από την Ισπανική BROKAW ESPANA στην FRESKON-HELEXPO

Τα μυστικά για μεγάλες παραγωγές τροπικών φρούτων και ιδιαίτερα του αβοκάντο έδωσε στο πλαίσιο της έκθεσης Freskon που φιλοξενείται στην ΔΕΘ από σήμερα μέχρι και τις 25 Απριλίου, η εκπρόσωπος της εταιρίας BROKAW ESPANA, Elsa Grande Abascal. Η εταιρεία της ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την παραγωγή αβοκάντο, μάνγκο και άλλων τροπικών οπωροφόρων δέντρων για περισσότερα από 30 χρόνια.

Η κα. Grande Abascal αναφέρθηκε στη βλαστητική διαφορά μεταξύ κλωνικών και σπορόφυτων φυτών, τον τρόπο ανάπτυξης που χρησιμοποιούνται σε ένα τοπικό φυτώριο, τον τρόπο με τον οποίο μεταφυτεύονται τα φυτά, τις τεχνικές καλλιέργειας και την σημασία της χρήσης κλωνικών γόνων -ριζών.

“Το μεγάλο μυστικό για μεγάλες παραγωγές αβοκάντο είναι ο σωστός τρόπος ποτίσματος. Θα πρέπει το νερό να βρίσκεται κοντά στην ρίζα του, ενώ πριν βγει από το φυτώριο θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση. Σήμερα το 81% των επαγγελματιών αγροτών χρησιμοποιεί κλωνικά φυτά και μόλις το 19% χρησιμοποιεί για την καλλιέργεια αποκλειστικά σπόρο. Επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το έδαφος. Πρώτα πρέπει να γίνει ανάλυση του νερού και του εδάφους και μετά η φύτευση των φυτών. Οι καλλιέργειες τροπικών φρούτων μπορεί να γίνει σε όλα τα μέρη του κόσμου και γνωρίζει τα τελευταία χρόνια πολύ μεγάλη άνθηση”, τόνισε η κα. Grande Abascal που δήλωσε ότι υπάρχουν 30 περίπου στάδια που ακολουθεί το φυτό από την αρχή μέχρι το τέλος που φεύγει από το φυτώριο.

Η ίδια με βίντεο έδειξε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας της, επισημαίνοντας ότι όλες οι εργασίες γίνονται χειρονακτικά και ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή σε όλα τα στάδια. “Ενα κλωνικό φυτό έχει τιμή περίπου 17-18 ευρώ, την ίδια στιγμή που ένα φυτό που προέρχεται από καρπό στοιχίζει περίπου 7-8 ευρ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα