Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
21.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το νέο προεδρείο του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑρχικήΝέαΤο νέο προεδρείο του ΟΠΕΚΕΠΕ
spot_img

Συνάντηση με τον ΥπΑΑΤ Γ. Γεωργαντά

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς δέχθηκε στο γραφείο του τη νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία προέκυψε μετά την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας από το ΑΣΕΠ.

Νέος Πρόεδρος αναλαμβάνει ο γεωπόνος – μελετητής, κ. Ευάγγελος Σημανδράκος και Αντιπρόεδρος ο νομικός, κ. Κυριάκος Μπαμπασίδης.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συναντήθηκε επίσης με τον απερχόμενο πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Δημήτρη Μελά, τον οποίο ευχαρίστησε  για το έργο που επιτελέσθηκε στον Οργανισμό κατά τη διάρκεια της θητείας του με στόχο την εύρυθμη λειτουργία και την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους αγρότες, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ευάγγελος Σημανδράκος

Ο Ευάγγελος Σημανδράκος, είναι Γεωπόνος ΑΠΘ (ΜSc) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Πόλεων και Κτηρίων της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας ΕΑΠ. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας καθώς και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης από το 2019 ενώ ήταν επικεφαλής του Συνδυασμού «Κοζάνη Μπροστά». Διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών μεταξύ 2014-2019. Κατά την περίοδο 2001-2014 έχει εργαστεί ως ιδιώτης μελετητής με τη σύνταξη μελετών για υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων ΜΜΕ σε επιχορηγούμενα προγράμματα (Αναπτυξιακός Νόμος, Συγχρηματοδοτούμενες Δράσεις ΕΣΠΑ- ΠΕΠ) μελέτες κόστους – οφέλους, σύνταξη φακέλων ένταξης νέων αγροτών, σχεδίων βελτίωσης, μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων, πιστοποιήσεις ISO9001, HACCP. Παράλληλα υπήρξε εκπαιδευτής πιστοποιημένος από το Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ενώ υπήρξε και συνεργάτης σε σεμινάρια αγροτικών θεμάτων και επιχειρηματικών δράσεων. Πλέον των ανωτέρω εργαζόταν ως στέλεχος της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας ΑΕ (ΑΝΚΟ) στο Γραφείο Στήριξης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο Γραφείο Ενημέρωσης Αγροτών. Επίσης ασχολήθηκε για σειρά ετών στοΤμήμα Ανάπτυξης της Υπαίθρου, με αντικείμενο την υλοποίηση της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER+ για την περίοδο Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης 2007-2013 και της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER γιατην περίοδο Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης 2014-2020. Το αντικείμενο της δραστηριότητας του ήταν η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση, η αξιολόγηση,ο έλεγχος, η παρακολούθηση, η επίβλεψη, η πιστοποίηση των επενδυτικώνσχεδίων και των Φορέων.Ασχολήθηκε και με την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίωνΟλοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ)του ΕΠΑΑΥ και του ΟΠΑΑΧ του ΠΕΠ σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας.Συμμετείχε στην εκπόνηση Επιχειρησιακών Σχεδίων Δράσης για 5 Δήμουςτης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, συμμετείχε στο ΕπιχειρησιακόΣχέδιο Ανάπτυξης Ολοκληρωμένης Παρέμβασης στην ειδική ζώνη Ασκίου –Βιτσίου (3ο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας), στην εκπόνηση οικονομοτεχνικώνμελετών, γεωτεχνικών μελετών, αρδευτικών μελετών και περιβαλλοντικώνμελετών.Ασχολήθηκε επίσης με την καλλιέργεια και διαχείριση ενεργειακών φυτών για την παραγωγή και χρήση βιομάζας. Τέλος, υπήρξε μέτοχος επιχείρησης εμπορίας αγροτικών εφοδίων, σπόρων, λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων και συμβουλευτικής υποστήριξης των αγροτών.

Δρ. Κυριάκος Μπαμπασίδης

Γεννήθηκε το 1970. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Κομοτηνής. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Hull της Αγγλίας. Είναι κάτοχος Master’s στην Εγκληματολογία. Είναι κάτοχος και δεύτερου μεταπτυχιακού  για τις μεθόδους πανεπιστημιακής έρευνας και διδασκαλίας.

Εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή και κρίθηκε Διδάκτορας στην Εγκληματολογία στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Hull-Αγγλίας.

Είναι Δικηγόρος Αθηνών Παρ’ Αρείω Πάγω εξειδικευμένος στην Ποινική Δικαιοσύνη.

Διετέλεσε Επισκέπτης Καθηγητής  στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Είναι  Επισκέπτης Καθηγητής  στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
και διδάσκει στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα καθώς και Καθηγητής στη Αστυνομική Ακαδημία.

Κατά το παρελθόν διετέλεσε Αντιπρόεδρος Τεχνικών Ελέγχων, με αντικείμενο  την πάταξη της απάτης στις επιδοτήσεις,  στον Οργανισμό Πληρωμών Ελέγχων Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε). Κατά  την διάρκεια της θητείας του επετεύχθη η συμμόρφωση της χώρας μας σύμφωνα με τις Κοινοτικές Οδηγίες και  η απόκλιση μειώθηκε από το 50% στο 4% με αποτέλεσμα να μην χάσει η Ελλάδα τις κτηνοτροφικές επιδοτήσεις.

Διετέλεσε επίσης:

Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Α.Α. (Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας,

Μέλος του Δ.Σ του Ν.Π.Ι.Δ «ΕΠΑΝΟΔΟΣ» του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για τους αποφυλακιζόμενους,

Νομικός Ελεγκτής στην Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στο γνωστικό αντικείμενο εξειδίκευσης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των καμερών,

Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Εφαρμογών Franchising (Κ.Ε.Ε.F) για την νομική κατοχύρωση των κάθετων συστημάτων διανομής και των σύγχρονων μεθόδων ανάπτυξης των επιχειρήσεων και,

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων και Σύμβουλος  Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Α. Μ-Θ για την διαχείριση του Ά Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (Πρώτο Πακέτο Ντελόρ).

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα