Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
17.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

To Πλωμάρι λανσάρει συλλεκτική συσκευασία για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

ΑρχικήΝέαTo Πλωμάρι λανσάρει συλλεκτική συσκευασία για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης
spot_img

cibum team

Συλλεκτική επετειακή φιάλη, εμπνευσμένη από τα 200 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας και τα σχέδια των ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών, λανσάρει η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης.

Οι φιάλες είναι χειρόγραφα αριθμημένεςκαι κυκλοφορούν μόνο 1821 τεμάχια, ενισχύοντας έτσι την συλλεκτικότητα και μοναδικότητα της κάθε μίας.

«Αυθεντικότητα, παράδοση & ελληνική κληρονομία, αυτές είναι οι τρεις αξίες που φέρει το Ούζο Πλωμαρίου σε κάθε άνοιγμα της φιάλης, σε κάθε του γουλιά από το 1894! Εδώ και 127 χρόνια, το γλυκόπιοτο Ούζο Πλωμαρίου παράγεται βασισμένο στην ίδια ακριβώς μυστική συνταγή και με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης, μέσα σε 18 χειροποίητους χάλκινους άμβυκες. Η παράδοση και ιστορία βρίσκονται στην καρδιά της αποσταγματοποιίας και αποτελούν αξίες που το Ούζο Πλωμαρίου φέρνει στο σήμερα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Φέτος, συνεχίζει η ανακοίνωση, περήφανα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας μας, μέσω της επετειακής φιάλης, που υιοθετεί στοιχεία της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς και συγκεκριμένα, στοιχεία από τις λεπτομέρειες των εξαιρετικών κεντημάτων των ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών. Η συσκευασία αυτή σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής όπου με υπερηφάνεια και αισιοδοξία μεταφέρει την πολιτιστική κληρονομιά και αυθεντικότητα του τόπου μας στο μέλλον.

Ο σχεδιασμός της συσκευασίας έγινε από την Red Design Consultants, σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής όπου με υπερηφάνεια και αισιοδοξία μεταφέρει την πολιτιστική κληρονομιά και αυθεντικότητα του τόπου μας στο μέλλον.

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου εκτός από τη δημιουργία της συλλεκτικής συσκευασίας, με αφορμή τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση αποφάσισε να πραγματοποιήσει και δράσεις που αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Συγκεκριμένα, η αποσταγματοποιία ξεκινάει δράσεις διατήρησης και συνέχισης της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και κληρονομιάς προχωρώντας σε έναρξη συνεργασίας με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα (ΠΛΙ) «Β. Παπαντωνίου» του Ναυπλίου, αναλαμβάνοντας τη συντήρηση δύο φορεσιών από τη Λέσβο, τόπο καταγωγής του Ούζου Πλωμαρίου.

Παράλληλα βοηθάει στην επέκταση της συλλογής του ΠΛΙ με τη δωρεά δύο επιπλέον σπάνιων παραδοσιακών φορεσιών.

 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα