Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022
12.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το σάντουιτς που μας χαρίζει 33 λεπτά ζωής κάθε φορά που το τρώμε!

ΑρχικήΝέαΤο σάντουιτς που μας χαρίζει 33 λεπτά ζωής κάθε φορά που το τρώμε!
spot_img

cibum team

«Φάρμακο σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακο σας», έλεγε ο Ιπποκράτης τον 4 αιώνα π.Χ.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως οι διατροφικές μας συνήθειες παίζουν μείζονα ρόλο στην υγεία μας.

Σχετικές επιστημονικές έρευνες δείχνουν πως με τις σωστές επιλογές μπορούμε να ζήσουμε περισσότερο, δίνοντας μας έναν σχετικό οδηγό για τα τρόφιμα που θα πρέπει να εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή.

Σε μία από αυτές, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Michigan μελέτησαν πάνω από 5.800 είδη φαγητού και κατέληξαν σε μία λίστα, η οποία επηρεάζει θετικά το όριο ζωής μας.

Ένας συγκεκριμένος τύπος φαγητού ωστόσο μας εξέπληξε ιδιαίτερα ευχάριστα.

Το κλασικό σάντουιτς με μαρμελάδα και φυστικοβούτυρο προσθέτει 33 λεπτά στη ζωή μας.

Οι ειδικοί χώρισαν τα αποτελέσματά τους σε τρεις κατηγορίες:

Την πράσινη, στην οποία ανήκουν οι τροφές που αυξάνουν το όριο της ζωής μας, την κόκκινη με όσα κάνουν το αντίθετο και το πορτοκαλί με τα ουδέτερα.

Η πράσινη ζώνη αποτελείται κυρίως από ξηρούς καρπούς, φρούτα, λαχανικά, φυτικές ίνες και μερικά θαλασσινά.

Τα περισσότερα πουλερικά, τα φαγητά που έχουν βάση το αυγό και τα λαχανικά που παράγονται σε θερμοκήπιο, βρίσκονται στην πορτοκαλί.

Όσο για την κόκκινη, περιέχει κυρίως κόκκινο επεξεργασμένο κρέας, τυριά και σολομό.

 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ευρωπαϊκή επιδημία Salmonella Mbandaka από κοτόπουλο – 196 κρούσματα, ένας νεκρός

Οι αρχές προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος δηλητηριάσεων εξακολουθεί να υπάρχει καθώς δεν έχει εντοπιστεί η εστία.

Νέα αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης σχετικά με την επιβίωση του SARS-COV-2 σε τρόφιμα

Γιατί ο ιός επιβιώνει σε ζαμπόν και τυρί τσένταρ και όχι σε μήλα ελιές και σφολιάτες.

Διοξείδιο του τιτανίου: Η ΕΕ και ο ΕΦΕΤ ξεκαθάρισαν στο cibum τι ισχύει μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου

Τι έχουν να πουν εκπρόσωποι της βιομηχανίας τροφίμων, αλλά και εκπρόσωπος της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα σύγχυση που επέφερε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να αναιρέσει την κατάταξη του διοξειδίου του τιτανίου ως καρκινογόνου ουσίας;
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα