Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
23.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Farmit.gr: Φοιτητές έφτιαξαν πλατφόρμα ψηφιακών αγορών για αγρότες

ΑρχικήΝέαFarmit.gr: Φοιτητές έφτιαξαν πλατφόρμα ψηφιακών αγορών για αγρότες
spot_img

cibum team

Μια ψηφιακή πλατφόρμα μέσω της οποίας οι Έλληνες αγρότες θα μπορούν να διαθέτουν απευθείας τα προϊόντα τους, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να εξασφαλίζουν την προμήθεια φρέσκων προϊόντων απευθείας από το χωράφι, με ένα μόνο «κλικ», δημιούργησαν πέντε φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Newsbomb.gr οι πέντε φοιτητές, με την πλατφόρμα αυτή δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές ν’ αγοράσουν φρέσκα τοπικά προϊόντα, επιλέγοντας είτε την κατ’ οίκον διανομή είτε την παραλαβή προϊόντων από το σημείο (π.χ. αγρόκτημα) του παραγωγού.

Οι παραγωγοί απολαμβάνουν μεγαλύτερη έκθεση σε καταναλωτικό κοινό, με βιώσιμες/αξιοπρεπείς τιμές των προϊόντων τους, ενώ τους παρέχονται και προσαρμοσμένα δεδομένα από τις πωλήσεις τους.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όπως επισημαίνουν οι δημιουργοί της, η πλατφόρμα «στηρίζει την εγχώρια οικονομία, ενισχύει τις ανέπαφες συναλλαγές (διαφάνεια και υγειονομική ασφάλεια) και συμβάλλει στη μείωση της σπατάλης των τόνων τροφίμων, μέσω προσφοράς στις κοινωνικές δομές».

Μάλιστα, όπως εξηγεί στο Newsbomb.gr o 22χρονος φοιτητής στο τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης/Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Δημήτρης Κατσακιώρης, μέλος της πενταμελούς ομάδας, η πλατφόρμα, αν και θα κάνει πρεμιέρα στο διαδίκτυο στις αρχές του 2022 έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον παραγωγών, καταναλωτών, αλλά και επενδυτών, «που ήδη δήλωσαν έτοιμοι να χρηματοδοτήσουν την υλοποίηση και επέκταση της farmit.gr».

Πέραν του Δημήτρη Κατσακιώρη, στην πενταμελή ομάδα της farmit.gr συμμετέχουν οι φοιτητές στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μαργαρίτα Φωτίου και Δημήτρης Τροβιάς, στο Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, Φίλιππος Κουφόπουλος και στο Περιβάλλοντος η Έλενα Γιαννακοπούλου.

Την καθοδήγηση της ομάδας ανέλαβε ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ιωάννης Κίνιας.

Πηγή: agro24.gr

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα αυτοκόλλητα βραβείων αυξάνουν τις πωλήσεις στο τυρί! Επιστημονική έρευνα

οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερο για επισημάνσεις βραβείου

Τι πιστεύουν οι καταναλωτές για τα φυτικά προϊόντα;

Είναι παραπλανητικοί οι όροι "κρέας" ή "γάλα" σε φυτικά προϊόντα ή όχι; Τι ισχύει σε διάφορες χώρες.

Πολυανθεκτικά παθογόνα βακτήρια βρέθηκαν στο 40% των δειγμάτων κρέατος σούπερ μάρκετ!

Πολυανθεκτικό στα αντιβιοτικά E. coli βρέθηκε στο 40% των δειγμάτων κρέατος σούπερ μάρκετ που δοκιμάστηκαν σε ισπανική μελέτη - Τα πουλερικά η πιο μολυσμένη κατηγορία.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα