Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
14.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το top 10 των παραγωγών μπύρας στην ΕΕ 

ΑρχικήΝέαΤο top 10 των παραγωγών μπύρας στην ΕΕ 
spot_img

Ποιες είναι οι κορυφαίες 10 χώρες στην παραγωγή μπύρας στην Ευρώπη.

80 λίτρα μπύρας ανά Ευρωπαίο παράχθηκαν πέρσι στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, κι όλα δείχνουν ότι το δημοφιλέστερο και πιο δροσιστικό αλκοολούχο (αλλά και μη αλκοολούχο σε κάποιες μικρές ποσότητες τα τελευταία χρόνια) ποτό της παρέας εκτοξεύεται ξανά στην κορυφή της παραγωγής και της κατανάλωσης.

- Advertisement -

Το 2022 οι χώρες της ΕΕ  παρήγαγαν σχεδόν 34,3 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας που περιείχε αλκοόλ και 1,6 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας που περιείχε λιγότερο από 0,5% αλκοόλ ή δεν είχε καθόλου. Πρόκειται για αύξηση 7% σε σχέση με το 2021 και επιστροφή στα επίπεδα παραγωγής πριν την πανδημία, το 2019 (34,7 δις.λίτρα). Η συνολική παραγωγή μπύρας της ΕΕ (με και χωρίς αλκοόλ) το 2022 ισοδυναμούσε με σχεδόν 80 λίτρα ανά κάτοικο.

Αλλά ποιες χώρες είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί μπίρας;

Σύμφωνα με τη Eurostat, η Γερμανία κρατά τα σκήπτρα, με παραγωγή 7,6 δις. λίτρων, που αντιστοιχούν στο 22,2% της συνολικής ευρωπαϊκής παραγωγής. Από αυτό την ποσότητα η Γερμανία εξάγει 1,5 δις.λίτρα. Τη δεκάδα των μεγαλύτερων παραγωγών μπίρας στην ΕΕ συμπληρώνουν οι εξής χώρες:

  • Η Ισπανία με: 3,9 δισ. λίτρα, , περίπου το 11,5% της συνολικής παραγωγής μπύρας της ΕΕ.
  • Η Πολωνία, με 3,7 δισεκατομμύρια λίτρα (11% της συνολικής ευρωπαϊκής παραγωγής)
  • Η Ολλανδία, πατρίδα της πολυεθνικής Heineken, με  2,6 δισ. λίτρα. Η Ολλανδία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας μπύρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  •  Η Γαλλία, με 2 δισεκατομμύρια λίτρα, ή 5,9% της συνολικής παραγωγής μπύρας στην ΕΕ.,
  •  Το  Βέλγιο, με 2 δισεκατομμύρια λίτρα, από τα οποία  εξήχθησαν πέρσι 1,6 δισ. λίτρα.
  • Η Ιταλία με: 1,9 δισ. λίτρα.
  • Η Τσεχία με: 1,8 δισ. λίτρα, και εξαγωγές  0,6 δισεκατομμύρια λίτρα τον χρόνο.
  • Η Ρουμανία με: 1,6 δισ. λίτρα
  • Και δέκατη η Αυστρία  με: 774 εκατομμύρια λίτρα.

Η Ελλάδα, με παραγωγή 564 εκατομμυρίων λίτρων μπύρας το 2022, θα μπορούσε να καταταγεί στη 12η θέση, κάτω από την Δανία και πάνω από την Ουγγαρία σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, αν και τα στοιχεία ορισμένων χωρών είναι ελλιπή. Το πιο εντυπωσιακό με την Ελλάδα είναι η αύξηση της παραγωγής μπίρας το 2022 σε ποσοστό πάνω από 30% σε σχέση με το 2021.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα

Κίνδυνος από τα βρεφικά στρώματα – Δύο έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μωρά εκτίθενται σε χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές

Οι λάθος θερμοκρασίες ψυγείου στα Ευρωπαϊκά νοικοκυριά αλλάζουν τα δεδομένα στις ημερομηνίες λήξης των τροφίμων

Σε υψηλές θερμοκρασίες λειτουργούν τα ψυγεία των νοικοκυριών στην Ευρώπη - "Πρόσω Ολοταχώς" για τους παραγωγούς να προσαρμόσουν τις ημερομηνίες λήξης
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα