Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διπλασιασμός της κατανάλωσης μη αλκοολούχας μπύρας στη Γερμανία- Πτώση της μπύρας με αλκοόλ!

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΔιπλασιασμός της κατανάλωσης μη αλκοολούχας μπύρας στη Γερμανία- Πτώση της μπύρας με αλκοόλ!
spot_img

Οι εναλλακτικές, μη αλκοολούχες μπύρες, γίνονται όλο και πιο δημοφιλής, μιας και την περασμένη 10ετία οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 97% φτάνοντας τα 474 εκατομμύρια λίτρα το 2022.

Ενδιαφέρον προκαλούν τα στοιχεία για την γερμανική κατανάλωση μπύρας, αφού στην πρωτεύουσα του ζύθου πλέον φαίνεται να αποκτά αυξανόμενο ενδιαφέρον η μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Η μπύρα παραμένει βασικό στοιχείο στη γερμανική διατροφή, μιας και το πρώτο εξάμηνο του 2023, οι γερμανικές ζυθοποιίες πούλησαν συνολικά 4,2 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας, το 82% εκ των οποίων εντός των συνόρων τους.

Όμως, μακροπρόθεσμα, οι πωλήσεις των γερμανικών εταιρειών παραγωγής μπύρας πέφτουν, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας.

Χαρακτηριστικά,  σε σύγκριση με πριν από 10 χρόνια, οι πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου του 2023 μειώθηκαν κατά περισσότερο από 12%, ενώ είναι σημαντικά υψηλότερες τους καλοκαιρινούς μήνες σε σύγκριση με τον υπόλοιπο χρόνο.

Οι εναλλακτικές, μη αλκοολούχες μπύρες, σύμφωνα με τα στοιχεία, γίνονται όλο και πιο δημοφιλής, μιας και την περασμένη 10ετία οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 97% φτάνοντας τα 474 εκατομμύρια λίτρα το 2022.

Από την άλλη, η χρόνια παράδοση της Γερμανίας- η μπύρα με αλκοόλ- φαίνεται πως χάνει ελαφρώς την αίγλη της, παρουσιάζοντας μια μικρή πτώση.

Η αυξημένη γεύση για μη αλκοολούχα μπύρα ταιριάζει με μια ευρύτερη τάση ελαφρώς μείωσης της κατανάλωσης αλκοόλ στη χώρα. Ωστόσο, ο μέσος Γερμανός καταναλώνει περίπου 10 λίτρα μπύρας το χρόνο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), οπότε οι Γερμανοί παραμένουν ένας από τους λαούς με τη μεγαλύτερη κατανάλωση μπύρας παγκοσμίως και δεν πρόκειται να χάσουν σύντομα το ρεκόρ τους.

Πηγή: Euractiv

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα