Τρίτη, 12 Νοεμβρίου, 2024
15.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

31 καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων σε παγκόσμιο επίπεδο

ΑρχικήΝέα31 καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων σε παγκόσμιο επίπεδο
spot_img

Η λίστα αυτή ανακοινώνεται κάθε χρόνο και αξιολογεί την απήχηση του επιστημονικού έργου για σχεδόν 10.000.000 επιστήμονες ανά τον κόσμο.

Τριάντα ένα (31) μέλη ΔΕΠ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών συγκαταλέγονται και αυτό το έτος στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων στον κόσμο, σύμφωνα με την πρόσφατη ταξινόμηση της βιβλιομετρικής μελέτης του John P.A. Ioannidis (2024) του εκδοτικού οίκου Elsevier, που δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2024, με τίτλo: “Updated science-wide author databases of standardized citation indicators” όπου περιέχει την ανανεωμένη λίστα κατάταξης με τους  με τους πιο σημαντικούς επιστήμονες στον κόσμο σε διάφορους επιστημονικούς τομείς.

Η λίστα αυτή ανακοινώνεται κάθε χρόνο και αξιολογεί την απήχηση του επιστημονικού έργου για σχεδόν 10.000.000 επιστήμονες ανά τον κόσμο, ταξινομώντας τους σε 22 επιστημονικά πεδία και 174 υπο-πεδία. Η ανάλυση που εκπονήθηκε από ομάδα ειδικών του Stanford University υπό τον Καθηγητή κ. John Ioannidis, διεξήχθη με βάση αριθμό δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά τη διάρκεια του έτους 2023, και αφορά σε αξιολόγηση των δεικτών αυτών για πέραν των 8.000.000 επιστημόνων παγκοσμίως. Επίσης, απαριθμεί επιστήμονες των οποίων οι δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες έχουν επιταχύνει την πρόοδο στους αντίστοιχους τομείς τους και έχουν επηρεάσει την εξέλιξη της εργασίας άλλων ερευνητών.

Συγκεκριμένα, τριάντα ένα (31) Μέλη ΔΕΠ του ΓΠΑ κατατάσσονται σε επίπεδο μεγαλύτερο ή ίσο του 2% στο αντίστοιχο υπο-πεδίο τους και αποτελούν το 14,09% του συνολικού αριθμού των Μελών ΔΕΠ του ΓΠΑ.

Η σπουδαία αυτή διάκριση πιστοποιεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη και υψηλού επιπέδου έρευνα που πραγματοποιείται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναδεικνύοντάς το ως έναν ξεχωριστό κόμβο δημιουργικότητας και καινοτομίας. Τα τριάντα ένα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που συγκαταλέγονται στη λίστα αναφέρονται στον πίνακα που ακολουθεί με αλφαβητική σειρά και κατανέμονται ως εξής:

Α/ΑΟνοματεπώνυμοΤμήμα
 Βαλιάντζας Ιωάννης,  τέως ΚαθηγητήςΑξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής
 Βόντας Ιωάννης, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Φυτικής Παραγωγής
 Γασπαράτος Διονύσιος, ΚαθηγητήςΑξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής
 Ζαμπέλας Αντώνιος, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
 Ζερβάκης Γεώργιος, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Φυτικής Παραγωγής
 Ζέρβας Γεώργιος, Ομότιμος ΚαθηγητήςΕπιστήμης Ζωικής Παραγωγής
 Καβαλλιεράτος Νικόλαος,  Αναπληρωτής ΚαθηγητήςΕπιστήμης Φυτικής Παραγωγής
 Κίντζιος Σπυρίδων, ΚαθηγητήςΒιοτεχνολογίας
 Κλώνης Ιωάννης, Ομότιμος ΚαθηγητήςΒιοτεχνολογίας
 Κουτίνας Απόστολος,  ΚαθηγητήςΕπιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
 Λάμπρου Νικόλαος, ΚαθηγητήςΒιοτεχνολογίας
 Μαντάλα Ιωάννα, Καθηγήτρια Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
 Μαραβέας Χρύσανθος, Eπίκουρος ΚαθηγητήςΑξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής
 Μενεγάκη Αγγελική, ΚαθηγήτριαΠεριφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης
 Μουντζούρης Κωνσταντίνος, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Ζωικής Παραγωγής
 Μπριασούλης Δημήτριος, Ομότιμος ΚαθηγητήςΑξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής
 Νυχάς Γεώργιος-Ιωάννης, Ομότιμος ΚαθηγητήςΕπιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
 Πανάγου Ευστάθιος, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
 Παπαδάκης Γεώργιος, ΚαθηγητήςΑξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής
 Παπανικολάου Σεραφείμ, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
 Πολίτης Ιωάννης, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Ζωικής Παραγωγής
 Ρούσσος Πέτρος, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Φυτικής Παραγωγής
 Σάββας Δημήτριος, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Φυτικής Παραγωγής
 Σιμιτζής Παναγιώτης, Αναπληρωτής ΚαθηγητήςΕπιστήμης Ζωικής Παραγωγής
 Σκανδάμης Παναγιώτης, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
 Σούλης Κωνσταντίνος, Επίκουρος ΚαθηγητήςΑξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής
 Ταραντίλης Πέτρος, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
 Τραυλός Ηλίας, Αν. ΚαθηγητήςΕπιστήμης Φυτικής Παραγωγής
 Τσαντίλη Ελένη, Ομότιμη ΚαθηγήτριαΕπιστήμης Φυτικής Παραγωγής
 Τσιπλάκου Ελένη, ΚαθηγήτριαΕπιστήμης Ζωικής Παραγωγής
 Φουντάς Σπύρος, ΚαθηγητήςΑξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βαρέα μέταλλα σε μπαχαρικά: Τι έδειξαν έλεγχοι σε 64 δείγματα – Τι συμβαίνει με την σκόπιμη νοθεία με μόλυβδο

Τα πολύ υψηλά επίπεδα μολύβδου στα μπαχαρικά μπορεί να είναι δυνητικά επιβλαβή για την υγεία και μπορεί επίσης να αποτελούν ένδειξη δόλιας πρακτικής σύμφωνα με γερμανική έρευνα.

Πως το παθογόνο Listeria ξεγελάει τα τεστ ανίχνευσης – Ερευνητές αναπτύσσουν νέες μεθόδους

Ξετυλίγοντας το μυστήριο του "λήθαργου" στα παθογόνα των τροφίμων για πιο αποτελεσματική εξάλειψη.

Πόσο μολυσμένα με δισφαινόλη Α είναι τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα;

Η ουσία αυτή εξασθενεί το ανοσοποιητικό και νευρικό σύστημα, επηρεάζει τον μεταβολισμό την αναπαραγωγή και την ανάπτυξη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο