Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
17.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τσουχτερό πρόστιμο στη Mars για την πτώση δύο εργαζομένων σε δεξαμενή σοκολάτας

ΑρχικήΝέαΤσουχτερό πρόστιμο στη Mars για την πτώση δύο εργαζομένων σε δεξαμενή σοκολάτας
spot_img

Σύμφωνα με τους δικαστές η Mars Wrigley δεν είχε φροντίσει για την εκπαίδευση των εργαζομένων τόσο για τη λειτουργία του εξοπλισμού, όσο και για τις διαδικασίες ασφαλείας.

Πρόστιμο ύψους 12.000 λιρών (13.600€ περίπου), καλείται να πληρώσει το εργοστάσιο που παράγει Mars και M&Ms στην Πενσυλβάνια, μετά την πτώση δύο εργαζομένων σε μια δεξαμενή με σοκολάτα.

- Advertisement -

   Το απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούνιο στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Elizabethtown, στην περιοχή Lancaster County της Πενσυλβάνια. Όταν δυο εργάτες έπεσαν σε μια τεράστια δεξαμενή σοκολάτας και αδυνατούσαν να βγουν από μόνοι τους, χρειάστηκε η παρέμβαση πυροσβεστών για να τους απεγκλωβίσει. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού δεν ήταν εύκολη ούτε για τους πυροσβέστες καθώς χρειάστηκαν περίπου δυο ώρες για να τους βγάλουν από καζάνι που ήταν γεμάτο με σοκολάτα.

Σχολιάζοντας το περιστατικό τη στιγμή που συνέβη τον περασμένο Ιούνιο, ο Μπραντ Γουλφ, επόπτης επικοινωνίας για την αποστολή 911 της κομητείας Λάνκαστερ, είπε στο CNN: “Τα πληρώματα της πυροσβεστικής απέσυραν τραβώντας τους κατευθείαν έξω από τη δεξαμενή. Έπρεπε να κόψουν μια τρύπα στο πλάι της δεξαμενής να τους βγάλω έξω”. Οι δυο εργάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, ο ένας με ασθενοφόρο και ο δεύτερος με ελικόπτερο.

   Έτσι οι ομοσπονδιακές αρχές επέβαλλαν κυρώσεις στο εργοστάσιο, για την ασφάλεια του χώρου εργασίας. Η Διοίκηση Ασφαλείας και Υγείας στην εργασία έκρινε πως ήταν υπεύθυνη η Mars Wrigley διότι οι εργαζόμενοι φαίνεται να μην ήταν σωστά εκπαιδευμένοι για τη λειτουργία του εξοπλισμού καθώς και τις διαδικασίες ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη Daily Star, αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως οι εργαζόμενοι απασχολούνταν σε εξωτερική εργολαβική επιχείρηση και εκτελούσαν εργασίες συντήρησης όταν έπεσαν στη δεξαμενή σοκολάτας. Εκπρόσωπος της Mars Wrigley είπε σε μέσα ενημέρωσης ότι “η ασφάλεια των εργαζομένων της εταιρείας και των εξωτερικών εργολάβων είναι κορυφαία προτεραιότητα για την επιχείρησή μας”. Ωστόσο φαίνεται να μην τηρούσαν το πρωτόκολλο εκπαίδευσης που προβλέπεται σε κάθε βιομηχανία τροφίμων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα