Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
20.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Διευρυμένη ατζέντα και κορυφαίοι ομιλητές στο GLOBALG.A.P. Tour 2023

ΑρχικήΝέαTÜV HELLAS (TÜV NORD): Διευρυμένη ατζέντα και κορυφαίοι ομιλητές στο GLOBALG.A.P. Tour 2023
spot_img

Θ. Αραπογιάννης: “Το συνέδριο GLOBALG.A.P. Tour 2023 αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τον αγροδιατροφικό κλάδο.”

Με τη συμμετοχή δεκάδων στελεχών από το σύνολο του αγροδιατροφικού τομέα και με διευρυμένη ατζέντα, που κάλυψε το σύνολο των εξελίξεων και προκλήσεων του κλάδου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το διεθνές συνέδριο GLOBALG.A.P. Tour 2023.

Στην ατζέντα του συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου και διοργανώθηκε από την TÜV HELLAS (TÜV NORD), διεθνείς και εγχώριοι ομιλητές ανέλυσαν τις εξελίξεις σε θέματα πιστοποίησης στον αγροδιατροφικό  κλάδο, καθώς και τις προκλήσεις που έφεραν η πανδημία καθώς και οι νέες απαιτήσεις κανονιστικής συμμόρφωσης.

Την έναρξη του συνεδρίου χαιρέτισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, η κυρία Mαρία Σπέντζου, Διευθύντρια Πιστοποιήσεων και Προδιαγραφών ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ , η κυρία Eλένη Τζαβάρα, Προϊσταμένη Δ/νσης Συστημάτων και Βιολογικής Γεωργίας Υ.Α.Α.Τ.  και ο Δρ. Σταύρος Ζαννόπουλος, Αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ.

Ανάμεσα στα μείζονα θέματα του συνεδρίου συγκαταλέγονται η νέα έκδοση v6 της GLOBALG.A.P.,  οι απαιτήσεις των αλυσίδων super markets στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και τα νέα δεδομένα στο χώρο των υδατοκαλλιεργειών.

Παράλληλα, οι ομιλητές και των τριών συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης, αναφέρθηκαν στις νέες τάσεις αλλά και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αγροδιατροφής, ειδικά σε σχέση με τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και λόγω της εκτίναξης του κόστους των πρώτων υλών και ευρύτερα του πληθωρισμού. Τονίστηκε η σημασία που έχει η πιστοποίηση ως παράγοντας δημιουργίας προστιθέμενης αξίας για ένα αγροτικό προϊόν, που κατ’επέκταση προσφέρει υψηλότερη τιμή στον παραγωγό.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με ανοικτή συζήτηση που αφορούσε το σύνολο των θεμάτων του κλάδου, αλλά και ειδικότερα τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται σε όλα τα στάδια της διατροφικής αλυσίδας καθώς και στις διαδικασίες πιστοποίησης.  Δείτε τις δηλώσεις των ομιλητών και των συμμετεχόντων του GLOBALG.A.P. Tour 2023, εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=7koXhFxmS-g

Το διεθνές συνέδριο GLOBALG.A.P. Tour 2023 ήρθε ξανά στη χώρα μας μετά από έξι χρόνια καθώς το προηγούμενο είχε πραγματοποιηθεί το 2017, επίσης με τη διοργάνωση της TÜV HELLAS (TÜV NORD)  με εξέχοντες ομιλητές και προσκεκλημένους.

Ο κ. Θωμάς Αραπογιάννης, Vice President Food & Agriculture της TÜV HELLAS (TÜV NORD) ανέφερε: «Το συνέδριο GLOBALG.A.P. Tour 2023 αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τον αγροδιατροφικό κλάδο. Το πλήθος των θεματικών, ο αριθμός και η εμπειρία των ομιλητών αλλά και η αξία των στοιχείων που παρουσιάστηκαν έδωσαν τροφή για σκέψη στο σύνολο των παρευρισκομένων. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την οργάνωση του συνεδρίου και την εξαιρετική μας συνεργασία με την GLOBALG.A.P. και ανυπομονούμε για την επόμενη αντίστοιχη δράση που θα διοργανώσουμε στην Ελλάδα».

Λίγα λόγια για την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Junk food και Junk news: Ο συνδυασμός που… “σκοτώνει”!

Η κοινή βάση μεταξύ junk food και junk news και η ανάγκη να υιοθετηθεί μια κουλτούρα info-fitness και μια παιδεία ενημέρωσης, σύμφωνα με την ειδικό Vanessa Otero.

Ανακάλυψη: Βρέθηκε η σούπερ λευκή χρωστική που θα αντικαταστήσει το διοξείδιο του τιτανίου από το… «Finding Nemo»

Ουσία της γαρίδας Pacific Cleaner, γνωστή και ως Jacques από την ταινία με το ψαράκι Nemo αντικαθιστά το Ε171 λύνοντας τα χέρια της βιομηχανίας.

Κίνδυνος ξηρασίας στην Ελλάδα – Ιδρύεται ομάδα κινδύνου από το ΥΠΑΑΤ

Η ομάδα ad hoc θα εξετάσει τον κίνδυνο ξηρασίας και τις επιπτώσεις στην Ελληνική γεωργική παραγωγή.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα