Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
24.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΒΕΑ: Γιατί καθυστερεί το πόρισμα του ΥΠΑΑΤ για το Nutriscore;

ΑρχικήΝέαΒΕΑ: Γιατί καθυστερεί το πόρισμα του ΥΠΑΑΤ για το Nutriscore;
spot_img

Πυρά από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών εναντίον του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το Nutriscore

Η μελλοντική καθιέρωση στην Ευρώπη, του προωθούμενου συστήματος επισήμανσης τροφίμων “Nutriscore” και οι επιπτώσεις του στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των κλάδων διατροφής και ιδιαιτέρως της μεσογειακής διατροφής, συζητήθηκαν στη συνάντηση, αντιπροσωπείας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών με την Χαρά Καφαντάρη, βουλευτή Δυτικής Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναπληρώτρια τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο της ειδικής μόνιμης επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής.

   Σε ανακοίνωση του ΒΕΑ υπογραμμίζεται ότι, παρά την σύσταση συμβουλευτικής επιτροπής από το αρμόδιο υπουργείο, τον Απρίλιο του 2021 και τη δέσμευση για έγκαιρη έκδοση πορίσματος, ως σήμερα δεν έχει διατυπωθεί πόρισμα, ή συγκεκριμένη ενιαία θέση για τη στρατηγική της χώρας μας. 
 
Υπενθυμίζεται ότι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, έχει ηγηθεί από το 2021 μιας κίνησης παραγωγικών φορέων, που έχουν ζωτικά συμφέροντα για το θέμα αυτό, η οποία ονομάστηκε “Πρωτοβουλία για ένα αποτελεσματικό σύστημα διατροφικής εκπαίδευσης” και συνυπογράφει ένα Κείμενο Θέσεων, με το Επιμελητήριο Λακωνίας, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, την ΓΣΕΒΕΕ και 13 παραγωγικούς φορείς – συνδέσμους και καταναλωτικές οργανώσεις. Στόχος τους είναι, η υιοθέτηση στρατηγικής, για την ορθή ενημέρωση των καταναλωτών, σχετικά με την υγιεινή διατροφή, αλλά, κυρίως και άμεσα, για την διαμόρφωση μιας ενιαίας εθνικής θέσης, προκειμένου να αποτραπεί η εφαρμογή ενός παραπλανητικού συστήματος αξιολόγησης των τροφίμων. 

   Η συνάντηση με την κ. Καφαντάρη, όπως αναφέρει το ΒΕΑ, είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους εκπροσώπους του επιμελητηρίου, αφού επιπλέον συζητήθηκαν και τα ιδιαίτερα προβλήματα των μικρομεσαίων, βιοτεχνικών επιχειρήσεων, όσον αφορά στο κόστος ενέργειας, στην αύξηση των τιμών των πρώτων υλών, την στήριξη των τεχνικών επαγγελμάτων και στην ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης στο πρωτογενή τομέα και στη μεταποίηση. 
 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα