Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΒΕΑ: Η Γαλλία δεν θα εφαρμόσει το Nutriscore!

ΑρχικήΝέαΒΕΑ: Η Γαλλία δεν θα εφαρμόσει το Nutriscore!
spot_img

Την ανάγκη της συνεργασίας όλων, για μια ενιαία εθνική θέση στο πλαίσιο της διαδικασίας έκδοσης ευρωπαϊκής Οδηγίας για την δημιουργία υποχρεωτικού συστήματος επισήμανσης στα προϊόντα διατροφής, με βάση τις καταναλωτικές ιδιαιτερότητες των ευρωπαίων πολιτών, επισημαίνει με επιστολή της προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, όπως αναφέρει το ΒΕΑ στην επιστολή του, η Γαλλική κυβέρνηση, εξετάζει τελικά, να μην εφαρμόσει την κωδικοποιημένη ετικέτα του Nutri-Score ως το νέο σύστημα επισήμανσης – τουλάχιστον όχι πριν την υποχρεωτική εφαρμογή του από την ΕΕ – αν και ήταν από τις πρώτες χώρες που το υιοθέτησε με πιλοτική εφαρμογή ενώ εξετάζει κι άλλες εναλλακτικές προτάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το ΒΕΑ έχει αναλάβει, στη χώρα μας, τον συντονισμό της «Πρωτοβουλίας για ένα αποτελεσματικό σύστημα διατροφικής εκπαίδευσης», στην οποία συμμετέχουν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, η ΓΣΕΒΕΕ, 15 παραγωγικοί φορείς – σύνδεσμοι και καταναλωτικές οργανώσεις. Στόχος της «Πρωτοβουλίας» είναι η υιοθέτηση στρατηγικής, για την ορθή ενημέρωση των καταναλωτών, σχετικά με την υγιεινή διατροφή, αλλά και η μη εφαρμογή ενός παραπλανητικού συστήματος αξιολόγησης διατροφικής ποιότητας, όπως το Nutri – score.

Στην επιστολή του το ΒΕΑ γνωστοποιεί ότι μέσω της «Πρωτοβουλίας», συμμετείχε στη δημόσια διαβούλευση και έθεσε υπόψη της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), γενικά και ειδικότερα σχόλια, σχετικά με την πρόσφατη επιστημονική γνωμοδότηση του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων (ΝDA panel).

Επίσης, η διοίκηση του επιμελητηρίου δηλώνει ότι έχει σύνδεση και διαρκή ενημέρωση για τις θέσεις και δράσεις των υπολοίπων χωρών της Ε.Ε., μέσω των διεθνών συνομοσπονδιών, στις οποίες συμμετέχουν μέλη της «Πρωτοβουλίας» αλλά και με τους υπεύθυνους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που μελετούν το θέμα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο