Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βιομηχανία αυγών – Egg Industry 4.0: Μη καταστροφικές τεχνολογίες οπτικής ανίχνευσης 

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΒιομηχανία αυγών - Egg Industry 4.0: Μη καταστροφικές τεχνολογίες οπτικής ανίχνευσης 
spot_img

Πως η συμβατική βιομηχανία αυγών μπορεί να μετατραπεί σε έξυπνη και βιώσιμη, μέσω του Egg Industry 4.0.

Το αυγό θεωρείται μια από τις καλύτερες πηγές διατροφικής πρωτεΐνης και έχει σημαντικό ρόλο στην ανθρώπινη ανάπτυξη και ανάπτυξη. Με την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, αυξάνεται και η κατά κεφαλήν κατανάλωση αυγών. Οι πρωτοποριακές τεχνολογικές εξελίξεις οδήγησαν σε πολυάριθμες εφευρέσεις όπως το Internet of Things (IoT), διάφορους οπτικούς αισθητήρες, ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη (AI), μεγάλα δεδομένα και υπολογιστικό νέφος, μετατρέποντας τη συμβατική βιομηχανία σε μια έξυπνη και βιώσιμη βιομηχανία αυγών, επίσης γνωστό ως Egg Industry 4.0 (EI 4.0). 

Η ιδέα EI 4.0 έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την αυτοματοποίηση, να ενισχύσει τη βιοασφάλεια, να προωθήσει τη διαφύλαξη της καλής μεταχείρισης των ζώων, να αυξήσει την έξυπνη ταξινόμηση και την επιθεώρηση ποιότητας και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα. Για έναν βιώσιμο μετασχηματισμό του Industry 4.0, είναι σημαντικό να αναλυθούν οι διαθέσιμες τεχνολογίες, την τελευταία έρευνα, τους υπάρχοντες περιορισμούς και τις προοπτικές. 

Ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο IFT, εξετάζει τις υπάρχουσες μη καταστροφικές τεχνολογίες οπτικής ανίχνευσης για τη βιομηχανία αυγών και παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα διάφορα στοιχεία του EI 4.0, συμπεριλαμβανομένων των αναδυόμενων τεχνολογιών EI 4.0 για την παραγωγή αυγών, την ποιοτική επιθεώρηση και την ταξινόμηση. Επιπλέον, αναλύθηκαν κριτικά τα μειονεκτήματα των τρεχουσών τεχνολογιών EI 4.0, οι πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης και οι μελλοντικές τάσεις. Αυτή η ανασκόπηση μπορεί να βοηθήσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους βιομήχανους και τους ακαδημαϊκούς να κατανοήσουν καλύτερα την ενοποίηση των μη καταστροφικών τεχνολογιών και του αυτοματισμού με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας, τη βελτίωση του ποιοτικού ελέγχου και τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των πόρων προς τη βιώσιμη ανάπτυξη της βιομηχανίας αυγών.

Για να διαβάσετε ολόκληρη την ανασκόπηση πατήστε ΕΔΩ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα