Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
19.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βιομηχανία αυγών: Η Ιταλία απαγορεύει τη θανάτωση των αρσενικών νεοσσών

ΑρχικήΝέαΒιομηχανία αυγών: Η Ιταλία απαγορεύει τη θανάτωση των αρσενικών νεοσσών
spot_img

Μεγάλη επιτυχία της οργάνωσης Animal Equality

Η ιταλική Βουλή ενέκρινε την απαγόρευση της θανάτωσης αρσενικών νεοσσών στη βιομηχανία αυγών. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται μετά από δύο χρόνια έντονης εκστρατείας της Animal Equality και εγκρίθηκε την Τετάρτη 3 Αυγούστου με απόλυτη πλειοψηφία (346 ψήφους υπέρ, 10 κατά και 19 αποχές). Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ το 2026.

Επειδή οι αρσενικοί νεοσσοί δεν μπορούν να παράγουν αυγά και δεν είναι μία από τις ράτσες που χρησιμοποιούνται για το κρέας, θεωρούνται άχρηστα από τη βιομηχανία αυγών και θανατώνονται χρησιμοποιώντας εξαιρετικά σκληρές τεχνικές, όπως εκτόξευση αερίων, ασφυξία και ηλεκτροπληξία σύμφωνα με την Animal Equality. Αυτά τα ζώα θανατώνονται, μέσα σε 24 ώρες από τη γέννησή τους. Στην Ιταλία, 25 έως 40 εκατομμύρια αρσενικοί νεοσσοί θανατώνονται με αυτόν τον τρόπο κάθε χρόνο. 

Αυτές οι ίδιες πρακτικές χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θανατώνονται περίπου 260 εκατομμύρια αρσενικοί νεοσσοί κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει περίπου 30.000 νεογέννητα κάθε ώρα, 8 κάθε δευτερόλεπτο.

Από το 2010, η Animal Equality έχει ερευνήσει 9 εκκολαπτήρια κοτόπουλων στην Ιταλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και την Ισπανία που τεκμηριώνουν τη θανάτωση νεοσσών. Στην Ιταλία, η εκστρατεία της Animal Equality ξεκίνησε το 2020 με μια αναφορά, την οποία έχουν υπογράψει περισσότεροι από 100.000 πολίτες, ζητώντας από την ιταλική κυβέρνηση και τη βιομηχανία αυγών να σταματήσουν αυτή την πρακτική. 

Ο νέος Ιταλικός νόμος περιλαμβάνει χρονοδιάγραμμα συμμόρφωσης των εταιρειών με την ενημέρωση των διαδικασιών και των τεχνολογιών τους. Σε όλο τον κόσμο, διάφορες εναλλακτικές λύσεις για τη σφαγή νεοσσών βρίσκονται επί του παρόντος σε ανάπτυξη ή δοκιμάζονται για να τερματιστεί αυτή η πρακτική. 

Ένα παράδειγμα είναι μια τεχνολογία που ονομάζεται «in-ovo sexing», η οποία επιτρέπει στους παραγωγούς να προσδιορίζουν το φύλο του εμβρύου προτού εξελιχθεί σε νεοσσό.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα