Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
10.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βιομηχανία τροφίμων: Τροχοπέδη η ύφεση στις επενδύσεις ψηφιοποίησης

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΒιομηχανία τροφίμων: Τροχοπέδη η ύφεση στις επενδύσεις ψηφιοποίησης
spot_img

Ο πληθωρισμός έχει επηρεάσει τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών αποτελώντας «βασικό παράγοντα» που τις εμποδίζει να υλοποιήσουν έργα ψηφιοποίησης και λειτουργίες μάρκετινγκ.

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι τα δύο τρίτα των επιχειρήσεων χονδρικής (66%)  δυσκολεύονται να χρηματοδοτήσουν ζωτικής σημασίας έργα ψηφιοποίησης για τις λειτουργίες πωλήσεων και μάρκετινγκ εντός προκαθορισμένων προϋπολογισμών, λόγω του πληθωρισμού.

Όσον αφορά στις εταιρείες τροφίμων μία στις έξι (16%) των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα συμφώνησε ότι ο πληθωρισμός είχε καταπνίξει την ανάπτυξη της επιχείρησής τους, κρατώντας τις πίσω από «ανταγωνιστές με γνώσεις τεχνολογίας».

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 19% των εταιρειών χονδρικής δεν έχουν ακόμη καταφέρει να υιοθετήσουν την ψηφιοποίηση, με τον προϋπολογισμό να αναφέρεται ως ένα από τα κύρια εμπόδια που αντιμετωπίζουν αυτές οι εταιρείες, ενώ το 50% όσων έμειναν πίσω ανέφεραν έλλειψη γνώσης και το 33% αντιμετώπισαν έλλειψη χρηματοδότησης για την υλοποίηση οποιωνδήποτε έργων.

Η έρευνα διεξήχθη από την Censuswide για λογαριασμό της εταιρείας Software as a Service (SaaS), Adventoris σε 500 εταιρείες χονδρικής στη Βρετανία.

« Αυτά τα ευρήματα αποκαλύπτουν τον αντίκτυπο που έχει το τρέχον οικονομικό κλίμα στις εταιρείες του κλάδου χονδρικής και είναι απογοητευτικό να βλέπεις τον πληθωρισμό και το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος. Τόσες πολλές επιχειρήσεις εμποδίζονται να αξιοποιήσουν τις πραγματικές δυνατότητές τους λόγω της αδυναμίας τους να προχωρήσουν στα σχέδια υιοθέτησης ψηφιακών διαδικασιών» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Adventoris, James Clarkson.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο