ΑρχικήΝέαΒόλος: 25χρονος έκλεψε παγωτά αξίας 400 ευρώ από περίπτερο

Βόλος: 25χρονος έκλεψε παγωτά αξίας 400 ευρώ από περίπτερο

2 λεπτά ανάγνωσης

Ο 25χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελία και βιντεοληπτικό υλικό, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή

Ένας 25χρονος στον Βόλο οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη μετά από υπόθεση κλοπής παγωτών από ψυγείο περιπτέρου στο κέντρο της πόλης, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν ο νεαρός φέρεται να παραβίασε τον εξωτερικό χώρο του ψυγείου και να αφαίρεσε παγωτά συνολικής αξίας περίπου 400 ευρώ. Ο δράστης εντοπίστηκε στη συνέχεια μέσω βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας και συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στη συνοικία Νεάπολης.

- Advertisement -

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, κρίθηκε ένοχος για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή, με δικαίωμα έφεσης. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, παραδέχτηκε τις πράξεις του και ζήτησε συγγνώμη, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και δεν είχε καθαρή εικόνα των πράξεών του. Ανέφερε επίσης ότι μέρος των παγωτών πιθανόν να έλιωσε ή να απορρίφθηκε. Παράλληλα, έκανε λόγο για προηγούμενες μικροκλοπές από το ίδιο περίπτερο, όπως γλυκίσματα και μπισκότα, τις οποίες απέδωσε σε ανάγκη λόγω πείνας.

Στο δικαστήριο δήλωσε ακόμη την πρόθεσή του να ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης, ενώ η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του, πρόταση που έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.

Γνωστά πατατάκια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ: Επιστημονική ανάλυση και αξιολόγηση κινδύνου 30 προϊόντων από διεθνείς μάρκες

Τι έδειξαν οι αναλύσεις 30 εμπορικών σνακ πατάτας για γλυκοαλκαλοειδή, κατανάλωση και πιθανό κίνδυνο για παιδιά.

Frozen yogurt ή παγωτό; Ποιο επηρεάζει λιγότερο το σάκχαρο

Η διατροφική εικόνα των δύο δημοφιλών γλυκών δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται