ΑρχικήΝέαΔιεθνήΒραζιλία: Διπλασιασμός της παραγωγής βιοτεχνολογικού ζαχαροκάλαμου

Βραζιλία: Διπλασιασμός της παραγωγής βιοτεχνολογικού ζαχαροκάλαμου

1 λεπτά ανάγνωσης

Οι Βραζιλιάνοι αγρότες ζαχαροκάλαμου αναμένεται να διπλασιάσουν την έκταση που φυτεύτηκε σε βιοτεχνολογικό ζαχαροκάλαμο ανθεκτικό στα έντομα φέτος, σύμφωνα με το Centro de Tecnologia Canavieira (CTC). Η CTC εκτιμά ότι οι ποικιλίες βιοτεχνολογικού ζαχαροκάλαμου θα καλύπτουν 70.000 εκτάρια την περίοδο 2022/2023, από 37.000 το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με το isaaa.org η Βραζιλία είναι ο κορυφαίος παραγωγός ζαχαροκάλαμου στον κόσμο. Το ανθεκτικό στα έντομα ζαχαροκάλαμο εισήχθη το 2018 στη Βραζιλία αφού η Εθνική Τεχνική Επιτροπή Βιοασφάλειας απέδειξε ότι η ζάχαρη και η αιθανόλη που λαμβάνεται από αυτό είναι πανομοιότυπα με το συμβατικό ζαχαροκάλαμο. Η πρώτη φύτευση βιοτεχνολογικού ζαχαροκάλαμου διεξήχθη σε 400 εκτάρια, τα οποία αυξήθηκαν σε περίπου 18.000 εκτάρια το 2019. Μελέτες έδειξαν ότι το γονίδιο και η πρωτεΐνη Bt εξαλείφθηκαν πλήρως από τα προϊόντα ζαχαροκάλαμου μετά την επεξεργασία.

- Advertisement -

Πέντε χρόνια αφότου η CTC έλαβε την πρώτη έγκριση στον κόσμο για να φυτέψει βιοτεχνολογικό ζαχαροκάλαμο, ο Luiz Paes, εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, δήλωσε σε συνέντευξή του αυτή την εβδομάδα ότι βλέπει ότι η ανάπτυξη στον κλάδο συνεχίζει να επιταχύνεται. “Οι αγρότες θέλουν να το δουν για να το πιστέψουν και πρέπει να έχουν διαθέσιμα σπορόφυτα για να μπορέσουν να αναπτυχθούν. Τώρα, έχοντας σπορόφυτα και αποτελέσματα, και τα δύο πράγματα τους επιτρέπουν να επεκταθούν”, είπε ο Paes.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ιούλιος 2026: Μηνιαία Ανασκόπηση Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας Τροφίμων

Το cibum αποδελτιώνει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία τροφίμων για σας.

Γαύρος και σαρδέλα στο Αιγαίο: Τι πραγματικά συμβαίνει στις ελληνικές θάλασσες 4 χρόνια μετά τις δυσοίωνες προβλέψεις

Τι δείχνουν οι τελευταίες έρευνες του ΕΛΚΕΘΕ και του FAO για την πορεία των πληθυσμών γαύρου και σαρδέλας, στις ελληνικές θάλασσες.

Σαλμονέλα σε ελληνικό κρέας: Η Ελλάδα στην τελευταία ομάδα χωρών της Ευρώπης χωρίς ενεργό πρόγραμμα επιτήρησης

Ευρωπαϊκή μελέτη καταγράφει την Ελλάδα στις χώρες χωρίς ενεργό εθνικό πρόγραμμα επιτήρησης της Salmonella στα βοοειδή.