cibum team
Τα προβλήματα με την έλλειψη προϊόντων στα σούπερ μάρκετ και όχι μόνο, συνεχίζονται στη Βρετανία, λόγω δυσλειτουργιών στην εφοδιαστική αλυσίδα. Πολλές αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπως και η ένωση παραγωγών κρέατος και εταιρείες μεταφορών καταγγέλλουν την έλλειψη εργατικών χεριών, καθώς μέρος των εργαζομένων τους αναγκάστηκε να μπει σε καραντίνα. Η Ομοσπονδία Βρετανών Διανομέων Τροφίμων έχει απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της Βρετανίας να χαλαρώσει τους κανόνες αυτοαπομόνωσης για όσους έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα covid-19.
«θύμα» της ακραίας κατάστασης είναι και η μεγάλη αλυσίδα fast food Nando’s, που αναγκάστηκε να κλείσει περίπου 50 καταστήματα προσωρινά έλλειψης του βασικού της προϊόντος : κοτόπουλο περί περί.
Η Nando’s είναι μία πολυεθνική αλυσίδα fast food της Νότιας Αφρικής με σήμα τον κόκορα του barcelos, που ειδικεύεται στο κοτόπουλο πέρι πέρι στη σχάρα. Ιδρύθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ το 1987, και λειτουργεί πάνω από 1.200 καταστήματα σε 30 χώρες, και 400 στη Βρετανία.
Η Nando’s έγραψε στο Twitter ότι λόγω δυσλειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας ορισμένα από τα εστιατόριά στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία θα κλείσουν προσωρινά.
Οι πελάτες της αλυσίδας μάλιστα έσπευσαν να αντιδράσουν διαδικτυακά, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των εστιατορίων.
Η Nando’s δήλωσε ότι θα δανείσει μέρος του προσωπικού της στους προμηθευτές της για να βοηθήσει να «κινηθούν τα πράγματα» στην αλυσίδα εφοδιασμού μετά από ελλείψεις που έπληξαν τα καταστήματά της.
Οι τροφικές και άλλες αλυσίδες εφοδιασμού σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο δυσκολεύτηκαν να λειτουργήσουν κανονικά αυτό το καλοκαίρι, εξαιτίας αυτού που ονομάστηκε “pingdemic” (το προσωπικό πρέπει να απομονωθεί εάν έχει έρθει σε επαφή με κάποιον με κορονοϊό)
Ο γαλακτοκομικός κολοσσός Arla αναγκάστηκε να περιορίσει τις παραδόσεις γάλακτος στα σούπερ μάρκετ λόγω έλλειψης οδηγών φορτηγών τον περασμένο μήνα, αφήνοντας άδεια τα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Την προηγούμενη εβδομάδα το αντίπαλο κατάστημα κοτόπουλου γρήγορου φαγητού KFC είπε ότι κάποια προϊόντα δεν υπήρχαν στο μενού του λόγω “έλλειψης”.
Το πρόβλημα έχει επηρεάσει επίσης αυτοκινητοβιομηχανίες, μεταφορείς, εστιατόρια και παμπ. Οι εταιρείες εμπορευματικών μεταφορών αποτέλεσαν ένα ιδιαίτερο σημείο αιχμής, επειδή η βιομηχανία δεν είχε οδηγούς.
Πηγή: BBC