Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ξεκινούν οι εγγραφές στα δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού

ΑρχικήΝέαΕστίαση / Τουρισμόςξεκινούν οι εγγραφές στα δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού
spot_img

881 θέσεις στα οκτώ δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού που λειτουργούν σε Ανάβυσσο Αττικής, Περαία Θεσσαλονίκης, Ηράκλειο Κρήτης, Κέρκυρα, Ρόδο, ‘Αργος, Γαλαξίδι και Αλεξανδρούπολη.

Ξεκινά τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή στα δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024

- Advertisement -

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή στα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ Τουρισμού για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται αποκλειστικά μέσω του ειδικού συνδέσμου στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr, από τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 έως και τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι αιτήσεις αφορούν στην κάλυψη 881 θέσεων στα οκτώ δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού που λειτουργούν υπό την εποπτεία του υπουργείου Τουρισμού σε Ανάβυσσο Αττικής, Περαία Θεσσαλονίκης, Ηράκλειο Κρήτης, Κέρκυρα, Ρόδο, ‘Αργος, Γαλαξίδι και Αλεξανδρούπολη, στις εξής ειδικότητες: α) στέλεχος μονάδων φιλοξενίας, β) τεχνικός μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας (chef), γ) τεχνικός αρτοποιός – ζαχαροπλαστικής, δ) στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα του τουρισμού.
Σημειώνεται ότι θα λειτουργήσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι δύο νέες πειραματικές ειδικότητες τουριστικής κατάρτισης στο ΙΕΚ Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη για α) στελέχη επιχειρήσεων φιλοξενίας με εξειδίκευση στον τομέα διοίκησης δωματίων και β) στελέχη ταξιδιωτικών και τουριστικών επιχειρήσεων. Με τις δύο αυτές πειραματικές ειδικότητες το υπουργείο Τουρισμού φιλοδοξεί να θέσει την καινοτομία στον πυρήνα της τουριστικής εκπαίδευσης, ενώ για την εκπαιδευτική, επιστημονική και ερευνητική υποστήριξη των πειραματικών ειδικοτήτων συνδράμουν με την τεχνογνωσία τους η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΤΓΜΘ), το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) και το Γραφείο Προσέλκυσης Συνεδρίων και Επισκεπτών Μητροπολιτικής Περιοχής Θεσσαλονίκης Thessaloniki Convention Bureau (TCB).
Για πρώτη χρονιά φέτος θα λειτουργήσει και στην Κέρκυρα, στο ΙΕΚ Τουρισμού Ιονίων Νήσων, η νέα πειραματική ειδικότητα «Στελέχη ταξιδιωτικών και τουριστικών επιχειρήσεων», μετά την επιτυχημένη πρώτη εφαρμογή της στο ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας.
Δικαίωμα αίτησης στα δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού έχουν όλοι όσοι είναι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού, Τεχνικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Δικαίωμα συμμετοχής διατηρούν και οι υποψήφιοι που συμπλήρωσαν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο, αλλά δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους σε τμήμα ΙΕΚ.
Η κατανομή των θέσεων και των ειδικοτήτων ανά ΙΕΚ Τουρισμού, οι όροι και οι προϋποθέσεις εισαγωγής, καθώς και τα κριτήρια μοριοδότησης για τους υποψηφίους καθορίζονται αναλυτικά στην προκήρυξη εισαγωγής που επισυνάπτεται.
Η υφυπουργός Τουρισμού αρμόδια για την Τουριστική Εκπαίδευση κα Έλενα Ράπτη δήλωσε τα εξής:
«Ξεκινάμε τις αιτήσεις στα ΙΕΚ αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού, με 881 νέες θέσεις καταρτιζόμενων. Πρόκειται δηλαδή για σπουδές στους ειδικούς του Τουρισμού. Η τουριστική εκπαίδευση αποτελεί για εμάς μια από τις βασικές προτεραιότητες για την ανάπτυξη υψηλού επιπέδου επαγγελματισμού των εργαζομένων και στελεχών του ελληνικού Τουρισμού, καθώς και για τη βελτίωση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Οι νέες πειραματικές ειδικότητες που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε πέρυσι στο ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία και για δεύτερη χρονιά, ενώ, εγκαινιάζουμε μια πειραματική ειδικότητα για πρώτη χρονιά στο ΙΕΚ Ιονίων Νήσων.
Ενισχύουμε το έργο της κυβέρνησης για την αναβάθμιση της Δημόσιας Τουριστικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Τουρισμού και σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα για την έμπρακτη στήριξη της, πιστοί στις δεσμεύσεις της υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ

Προσοχή – ΕΦΕΤ: «ΜΗΝ το φάτε» – Το ελληνικό κοτόπουλο που ανακαλείται από τα σουπερμάρκετ – Κίνδυνος δηλητηρίασης (Φωτο)

Ανάκληση κοτόπουλου ελληνικής εταιρείας μολυσμένου με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα