Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΥΠΑΑΤ: Νέες κτηριακές εγκαταστάσεις στο Φυτοϋγειονομικό σταθμό στο Τελωνείο των Κήπων

ΑρχικήΝέαΥΠΑΑΤ: Νέες κτηριακές εγκαταστάσεις στο Φυτοϋγειονομικό σταθμό στο Τελωνείο των Κήπων
spot_img

cibum team

Τη δημιουργία νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στον Φυτοϋγειονομικό σταθμό στο Τελωνείο των Κήπων ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός κατά την περιοδεία του στον Έβρο, συνοδευόμενος από τους γενικούς γραμματείς του ΥΠΑΑΤ, Χριστιάννα Καλογήρου και Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

«Ο Σταθμός αυτός θα δημιουργήσει ένα νέο οικονομικό σταυροδρόμι στην περιοχή, θα διασφαλίσει τη δημόσια υγεία με πολύ καλύτερους όρους και βεβαίως, την εθνική ασφάλεια», είπε σχετικά ο κ. Λιβανός. Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή τον κ. Λιβανό υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούνης και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με εκπροσώπους συνεταιριστών όπου και ο αρμόδιος υπουργός ενημερώθηκε διεξοδικά για τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ. Λιβανός μιλώντας για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική υπογράμμισε ότι «η ουσιαστική συζήτηση είναι πώς χτίζουμε το μέλλον» υπογραμμίζοντας ότι «θα διαμορφώσουμε τη Νέα Κοινή Αγροτική μας Στρατηγική μαζί με τους παραγωγούς».

Αναφερόμενος στο εκτεταμένο πρόγραμμα εγγειοβελτιωτικών έργων του ΥΠΑΑΤ και στο νομοσχέδιο για τις σταβλικές εγκαταστάσεις ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υποστήριξε ότι διαμορφώνει ένα πιο φιλικό πλαίσιο για την κτηνοτροφία. «Προφανώς πάντοτε είναι πολύ σημαντικά τα έργα υποδομής και γι’ αυτό χρειάζεται να έχουμε συνεργασία με την Περιφέρεια και με τα άλλα υπουργεία γι’ αυτό τον σκοπό» είπε.

Παράλληλα, ο κ. Λιβανός βρέθηκε και στον Φράχτη στις Φέρες όπου και ευχαρίστησε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας που φυλούν τα σύνορα της χώρας, ενώ ενημερώθηκε από τον αστυνομικό Διευθυντή Έβρου κ. Λαμπρό Τσιάρα για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν με αποτελεσματικότητα καθημερινά οι φρουροί.

«Εδώ, στην αρχή της Ελλάδας, στην αρχή της Ευρώπης, οι γυναίκες και οι άνδρες του Στρατού και της Αστυνομίας, οι Εβρίτισσες και οι Εβρίτες, οι ακρίτες μας, φυλάσσουν τα σύνορά μας και προστατεύουν την πατρίδα μας», δήλωσε ο υπουργός προσθέτοντας «θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά εκ μέρους της κυβέρνησης και να υπογραμμίσω ότι κανένας φράκτης και κανένα «εμπόδιο» δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τον ανθρώπινο παράγοντα. Η γραμμή άμυνας της χώρας είναι το ανθρώπινο δυναμικό μας. Η ύπαρξη του φράκτη υπογραμμίζει ότι εδώ είναι τα σύνορα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Είμαστε ευγνώμονες για το εθνικό έργο που επιτελείτε. Είμαστε δίπλα σας».

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα