Πέμπτη, 8 Μαΐου, 2025
19.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΥΠΑΑΤ: Οι πρώτοι ενωσιακοί πόροι για τον πρωτογενή τομέα

ΑρχικήΝέαΥΠΑΑΤ: Οι πρώτοι ενωσιακοί πόροι για τον πρωτογενή τομέα
spot_img

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με δελτίο τύπου που εξέδωσε, ενημέρωσε για την κατάθεση της πρότασης της Ελλάδας στην Κομισιόν για αξιοποίηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

Κατατέθηκε στις 30/6/2022 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η πρόταση της Ελλάδας για την αξιοποίηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 26.298.105 ευρώ, που κατανεμήθηκε στη Χώρα μας από το αποθεματικό κρίσης της Κομισιόν κατ’ εφαρμογή του Καν. 2022/467.

- Advertisement -

Ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός 2022/467, δίνει τη δυνατότητα έκτακτης ενίσχυσης προς τα Κράτη-Μέλη, ώστε να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της Ουκρανικής κρίσης και συγκεκριμένα να διασφαλίσουν τη συνέχιση της παραγωγής στον αγροτικό τομέα.

Η πρόταση είναι σύμφωνη με τις κατευθύνσεις που επιβάλλονται από το πλαίσιο του Κανονισμού και αφορά:

α) Τις Οργανώσεις Παραγωγών (Ο.Π.) του τομέα των οπωροκηπευτικών που υλοποιούν εντός του έτους 2022 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.),

β) τους παραγωγούς οίνου στα νησιά (πλην Κρήτης),

γ) τους βιοκαλλιεργητές επιτραπέζιου σταφυλιού και κορινθιακής σταφίδας.

Επίσης, βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας η υποβολή πρότασης έκτακτης ενίσχυσης της κτηνοτροφίας, μέσω του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα για να αντιμετωπίσουν οι αγρότες μας τις συνέπειες της Ουκρανικής κρίσης.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια και κατεψυγμένη πίτσα ΔΕΝ είναι τρόφιμα λένε επιστήμονες – Ο οργανισμός τα αντιμετωπίζει ως… φλεγμονή

Νέα μελέτη-ορόσημο συνδέει άμεσα τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με την κακή υγεία

Γιατί το ψωμί χαλάει τόσο γρήγορα; Το λάθος που κάνουμε

Εάν το ψωμί σας δεν αποθηκευτεί σωστά, μπορεί να συσσωρεύσει υγρασία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα