Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Υποψία απάτης» για κινέζικα προϊόντα πουλερικών και για αιθυλενοξείδιο σε βότανα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων«Υποψία απάτης» για κινέζικα προϊόντα πουλερικών και για αιθυλενοξείδιο σε βότανα
spot_img

Η Γερμανία ενημέρωσε το RASFF.

Η γερμανικές αρχές απέρριψαν στη σύνροα της χώρας φορτία με ψητή πάπια χωρίς κόκκαλα, προέλευσης Κίνας. Σύμφωνα με το αιτιολογικό της απόρριψης που αναρτήθηκε στο ευρωπαϊκό Σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των χωρών της ΕΕ για κινδύνους στα τρόφιμα RASFF, υπάρχει «Υποψία απάτης (λανθασμένος αριθμός κουτιών στο πιστοποιητικό και στο δοχείο) για ψητές πάπιες από την Κίνα».

Τα προϊόντα εξάγονται από τη  Κίνα στη Γερμανία και την Ουγγαρία. Τα προϊόντα πάπιας δεσμεύτηκαν και δεν πρόλαβαν να διακινηθούν στην αγορά της Γερμανίας.

Επίσης σήμερα, και το Βέλγιο ενημέρωσε το RASFF για Αιθυλενοξείδιο σε εκχύλισμα Ashwaganda από την Κίνα με κατηγορία κινδύνου για τους καταναλωτές «σοβαρός». Το Ashwagandha είναι ένα μη τοξικό βότανο που έχει γίνει δημοφιλές  για την ικανότητά του να ρυθμίζει το στρες και το άγχος. Το Ashwagandha είναι μέρος μιας κατηγορίας φυτών που ονομάζονται προσαρμογόνα, γνωστά για τα οφέλη τους στην υγεία όταν καταναλώνονται ως τσάι, σκόνες, βάμματα και συμπληρώματα ή σε ακατέργαστες μορφές τους.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο