Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Υποψία απάτης» για κινέζικα προϊόντα πουλερικών και για αιθυλενοξείδιο σε βότανα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων«Υποψία απάτης» για κινέζικα προϊόντα πουλερικών και για αιθυλενοξείδιο σε βότανα
spot_img

Η Γερμανία ενημέρωσε το RASFF.

Η γερμανικές αρχές απέρριψαν στη σύνροα της χώρας φορτία με ψητή πάπια χωρίς κόκκαλα, προέλευσης Κίνας. Σύμφωνα με το αιτιολογικό της απόρριψης που αναρτήθηκε στο ευρωπαϊκό Σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των χωρών της ΕΕ για κινδύνους στα τρόφιμα RASFF, υπάρχει «Υποψία απάτης (λανθασμένος αριθμός κουτιών στο πιστοποιητικό και στο δοχείο) για ψητές πάπιες από την Κίνα».

- Advertisement -

Τα προϊόντα εξάγονται από τη  Κίνα στη Γερμανία και την Ουγγαρία. Τα προϊόντα πάπιας δεσμεύτηκαν και δεν πρόλαβαν να διακινηθούν στην αγορά της Γερμανίας.

Επίσης σήμερα, και το Βέλγιο ενημέρωσε το RASFF για Αιθυλενοξείδιο σε εκχύλισμα Ashwaganda από την Κίνα με κατηγορία κινδύνου για τους καταναλωτές «σοβαρός». Το Ashwagandha είναι ένα μη τοξικό βότανο που έχει γίνει δημοφιλές  για την ικανότητά του να ρυθμίζει το στρες και το άγχος. Το Ashwagandha είναι μέρος μιας κατηγορίας φυτών που ονομάζονται προσαρμογόνα, γνωστά για τα οφέλη τους στην υγεία όταν καταναλώνονται ως τσάι, σκόνες, βάμματα και συμπληρώματα ή σε ακατέργαστες μορφές τους.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα