Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
27.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υψηλότερη στην Ευρώπη η κατά κεφαλήν κατανάλωση νερού στη χώρα μας.

ΑρχικήΝέαΥψηλότερη στην Ευρώπη η κατά κεφαλήν κατανάλωση νερού στη χώρα μας.
spot_img

cibum team

Άλλη μία αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα καθώς η κατά κεφαλήν κατανάλωση νερού στη χώρα μας είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη και μιάμιση φορά πάνω από την αντίστοιχη στην Ισπανία. Αυτό τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του δικτύου πόλεων με λίμνες με θέμα «Προσαρμογή σ’ έναν κόσμο που αλλάζει». Πρόσθεσε δε ότι έχουμε ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ, το γεγονός ότι το 65 % του νερού προέρχεται από τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, με αποτέλεσμα να προκαλείται το φαινόμενο της υφαλμύρωσης όπως συμβαίνει για παράδειγμα στη Λάρισα, σε γεωτρήσεις σε βαθύ 400 – 500 μέτρων σε απόσταση 80 έως 100 χιλιομέτρων από την ακτή.

Ο κ. Σκρέκας προανήγγειλε επιδοτούμενο πρόγραμμα για την εξοικονόμηση νερού από τους καταναλωτές σε οποίο βασίζεται σε τρεις άξονες:  εξοικονόμηση νερού,  περιορισμός των διαρροών στο δίκτυο τόσο του πόσιμου όσο και του αρδευτικού νερού και  επαναχρησιμοποίηση του νερού. Παράλληλα προωθούνται για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης προγράμματα για την ορθή χρήση του νερού ύψους άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ.

 Το Δίκτυο, στο οποίο συμμετέχουν 42 Δήμοι από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχει βασικό στόχο την προώθηση πολιτικών ποιοτικής και ποσοτικής προστασίας του υδατικού στοιχείου των λιμνών, ποταμών και λιμνοθαλασσών, οι οποίες συνάδουν με την ευρωπαϊκή στρατηγική για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος.

Επίσης, έχει προταθεί πρόγραμμα για τη δημιουργία δικτύου παρακολούθησης τόσο των επιφανειακών, όσο και των υπόγειων υδάτων με τη δημιουργία 1800 σημείων δειγματοληψίας ποιοτικής και ποσοτικής σε ποταμούς, λίμνες και υπόγεια ύδατα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.

Εφαρμογή smartphone ελέγχει τα τρόφιμα για χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο

Δείτε πόσα νιτρώδη άλατα περιέχουν τα τρόφιμά σας με... μια φωτογραφία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα