Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλλεργιογόνα: Αυστηροί κανόνες στη αμερικανική βιομηχανία τροφίμων από την 1η Αυγούστου – Εμείς τι κάνουμε;

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑλλεργιογόνα: Αυστηροί κανόνες στη αμερικανική βιομηχανία τροφίμων από την 1η Αυγούστου - Εμείς τι κάνουμε;
spot_img

Στόχος η ασφάλεια των καταναλωτών.

Από την 1η Αυγούστου 2024, η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA’s FSIS) θα εφαρμόσει ένα νέο πρόγραμμα δειγματοληψίας για ύπαρξη αλλεργιογόνων σε εγκαταστάσεις που παράγουν έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα (RTE) με σήμανση (π.χ., «χωρίς φιστίκι») σχετικά με την απουσία τουλάχιστον ενός από 14 τροφικά αλλεργιογόνα.

Τα αλλεργιογόνα που περιλαμβάνονται στο νέο πρόγραμμα είναι η σόγια, τα οστρακοειδή (π.χ. καβούρι, αστακός, γαρίδες κ.λπ.), αυγά, γάλα, φιστίκια και άλλοι ξηροί καρποί όπως αμύγδαλα, καρύδια, κάσιους, καρύδα, φουντούκι, μακαντάμια και φιστίκι Αιγίνης.

Επιπλέον, το FSIS θα κάνει δοκιμές για γλουτένη, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις σε άτομα με κοιλιοκάκη ή ευαισθησία σε αυτήν. Το FSIS σκοπεύει να συνεχίσει να αναπτύσσει το πρόγραμμα δειγματοληψίας ώστε να περιλαμβάνει και το σουσάμι.

Στόχος του προγράμματος είναι να διασφαλίσει την ακρίβεια των ισχυρισμών επισήμανσης για αλλεργιογόνα σε προϊόντα RTE, ενισχύοντας τελικά την ασφάλεια των καταναλωτών.

Το FSIS θα εκδώσει μια οδηγία που θα παρέχει οδηγίες στο προσωπικό του προγράμματος επιθεώρησης για τη συλλογή δειγμάτων σε επιλέξιμες εγκαταστάσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο