Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025
15.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αστέρια Michelin για πρώτη φορά σε εστιατόρια της Μόσχας

ΑρχικήΟικιακάΑστέρια Michelin για πρώτη φορά σε εστιατόρια της Μόσχας
spot_img

cibum team

- Advertisement -

Εννέα εστιατόρια στη Μόσχα έλαβαν για πρώτη φορά αστέρια Michelin, όπως ανακοινώθηκε κατά την τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ζαριάντιε» στο ομώνυμο πάρκο δίπλα στο Κρεμλίνο, παρουσία της αντιδημάρχου της Μόσχας Νατάλιας Σεργκούνινα. Μάλιστα δύο εξ αυτών έλαβαν ταυτοχρόνως δύο αστέρια, τα Artest-Chef’s Table και Twins Garden, ενώ από ένα αστέρι έλαβαν επτά εστιατόρια, τα Selfie, Beluga, Grand Cru, White Rabbit, Biologie, Sakhalin και Savva, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ιντερφάξ.

«Θα υπάρχουν συνολικά 69 εστιατόρια, τα οποία εντάχθηκαν στην πρώτη έκδοση του οδηγού Michelin για τη Μόσχα», ανέφερε ο Γκβένταλ Πούλλενεκ, διεθνής διευθυντής της πιο διάσημης και επιδραστικής γαστρονομικής βαθμολογίας στον κόσμο και δημοσιεύεται από το 1900. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οδηγός θα περιλαμβάνει τόσο εστιατόρια με αστέρια όσο και νικητές του βραβείου BIB Gourmand, δηλαδή «καλό φαγητό σε λογικές τιμές».

Μεταξύ των διακριθέντων εστιατορίων με το βραβείο BIB Gourmand είναι και το «Εύα», με fusion ελληνική κουζίνα, την οποία έχει επιμεληθεί ο ομογενής σεφ Γκλεν Μπαλής.

Η Ρωσία θα γίνει η 33η χώρα που δημοσιεύει αυτόν τον γαστρονομικό οδηγό και η Μόσχα θα γίνει η πρώτη πόλη στην Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) με καφέ και εστιατόρια που έχουν βραβευθεί με αστέρια και ειδικές σημάνσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ

Αλουμίνιο στις σοκολάτες: Μέγιστο αποδεκτό όριο και πιθανοί κίνδυνοι

Γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της FASFC για το ανώτατο αποδεκτό όριο παρουσίας αλουμινίου σε σκόνη κακάο και σε σοκολάτα και σε προϊόντα σοκολάτας.

Ενεργειακά ποτά: Συμπεράσματα έρευνας για τις επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα των εφήβων

Συλλογή δεδομένων από 5.000 εφήβους για την κατανάλωση ενεργειακών ποτών και τις επιπτώσεις της στην υγεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα