Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δίαιτα του αγγουριού: Είναι πολύ αποτελεσματική, αλλά είναι υγιεινή;

ΑρχικήΟικιακάΔίαιτα του αγγουριού: Είναι πολύ αποτελεσματική, αλλά είναι υγιεινή;
spot_img

cibum team

Η δίαιτα του αγγουριού είναι μια πολύ δημοφιλής δίαιτα, η οποία προκαλεί γρήγορη απώλεια βάρους.

Πολλές εκδοχές της δίαιτας αυτής  υπόσχονται απώλεια έως 7 κιλών μέσα σε 14 ημέρες.

Τι είναι η δίαιτα του αγγουριού

Η δίαιτα του αγγουριού προκαλεί βραχυπρόθεσμη απώλεια βάρους μέσω της πρόσληψης λιγότερων θερμίδων.

Η δίαιτα προβλέπει την κατανάλωση αγγουριού ως βασικό συστατικό των γευμάτων σε συνδυασμό με μικρές ποσότητες πρωτεϊνών, όπως κοτόπουλο, αυγά, ψάρια και ξηρούς καρπούς.

Επί της ουσίας, η δίαιτα προβλέπει την αντικατάσταση των περισσότερων φρούτων, λαχανικών και άλλων τροφίμων, που καταναλώνετε, με αγγούρια.

Ωστόσο, επειδή πρόκειται για περιοριστική δίαιτα, δύσκολα μπορεί να την ακολουθήσει κανείς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς – εκτός των άλλων – θα οδηγήσει σε ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών, εμποδίζοντας παράλληλα τη διατήρηση και την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας.

Πώς λειτουργεί η δίαιτα του αγγουριού

Όταν νιώθετε πείνα, η δίαιτα του αγγουριού συνιστά να καταναλώνετε μόνο αγγούρι. Δεδομένου ότι το βασικό συστατικό της δίαιτας έχει ελάχιστες θερμίδες, ακόμη και αν φάτε μεγάλη ποσότητα, δεν κινδυνεύετε να πάρετε βάρος. Ένα αγγούρι βάρους περίπου 300 γραμμαρίων δίνει κατά μέσο όρο 45 θερμίδες. Ακόμη και αν κάποιος καταφέρει δηλαδή να φάει 10 αγγούρια, θα πάρει 450 θερμίδες.

Όμως, τα αγγούρια έχουν επίσης χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, γι’ αυτό η δίαιτα προϋποθέτει τη συμπλήρωση των γευμάτων με πρωτεϊνούχες τροφές, όπως τα αυγά, το άπαχο κρέας, το τυρί cottage και οι ξηροί καρποί.

Μπορείτε επίσης να καταναλώνετε υδατάνθρακες και συγκεκριμένα ψωμί του τοστ, καστανό ρύζι και πατάτες.

Με πληροφορίες από healthline.com

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο