Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
17.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αφήστε τα προβιοτικά, πιάστε μια μπύρα!

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΑφήστε τα προβιοτικά, πιάστε μια μπύρα!
spot_img

Έρευνα αποδεικνύει πως ακόμα και μια μπύρα έχει περισσότερα οφέλη στο μικροβίωμα του εντέρου από τα μοντέρνα προβιοτικά.

Ποια είναι η επόμενη μεγάλη διατροφική εμμονή της Gen Z; Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, αφορά στην υγεία του εντέρου τους, για αυτό και έχουν “δοξάσει” την κατανάλωση προβιοτικών και τα μοντέρνα, υγιεινά φαγητά του Tik Tok.

Αλλά σκούρα τα πράγματα για την γενιά, στα χέρια της οποίας υπόκειται το άμεσο μέλλον μας, καθώς σύμφωνα με επιστήμονες του Ιατρικού Πανεπιστημίου Dalian της Κίνας, ακόμα και η κατανάλωση μπύρας θα ήταν καλύτερη για το έντερο από την κατανάλωση μοντέρνων προβιοτικών, τα οποία είναι αναποτελεσματικότερα από τα περισσότερα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση.

Αν και τα προβιοτικά φέρονται να βελτιώνουν το μικροβίωμα του εντέρου και να βελτιώνουν ως εκ τούτου την υγεία του, οι επιστήμονες θέλουν την μπύρα και τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως γιαούρτι, kombucha, ξινολάχανο, τουρσιά, miso, tempeh, kimchi, κεφίρ, ψωμί με προζύμι και ορισμένα τυριά να είναι πολύ αποτελεσματικότερα για αυτόν το σκοπό.

Η μπύρα, μάλιστα, περιέχει έναν τύπο ένωσης που ενισχύει τις πολυφαινόλες, οι οποίες, όταν συνδυάζονται με τις φυτικές ίνες του παρασκευάσματος, ενισχύουν το μικροβίωμα του εντέρου. “Έχει αναφερθεί ότι η κατανάλωση μπύρας έχει ρυθμιστική επίδραση σε διάφορες φυσιολογικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος”, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Μάλιστα, πολλές είναι οι έρευνες που δείχνουν ότι αν κάποιος καταναλώνει στην εφηβεία τους και στις αρχές των 20 ετών της ηλικίας του γεύματα εμπλουτισμένα με προβιοτικά γαλακτοκομικά, το αποτέλεσμα θα είναι ένα ιδιαίτερα υγιές έντερο. Αλλά, όπως είναι κατανοητό, ένα προβιοτικό με γεύση φράουλα ή σε χάπι είναι ίσως πιο ελκυστικό για ένα παιδί, από ότι είναι ένα τυρί ή γιαούρτι με δυσάρεστη οσμή!

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα