Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανδρική υπογονιμότητα: Ο τρόπος ζωής, η διατροφή και οι χημικοί ρύποι βασικές αιτίες

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΑνδρική υπογονιμότητα: Ο τρόπος ζωής, η διατροφή και οι χημικοί ρύποι βασικές αιτίες
spot_img

Παγκόσμια κρίση γονιμότητας: Γιατί οι άνδρες χρειάζονται πραγματικά ένα χέρι από την επιστήμη.

 Η υπογονιμότητα επηρεάζει πλέον ένα στα έξι ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το 50%, προέρχεται από άνδρες. Καθώς η ανδρική υπογονιμότητα αυξάνεται παγκοσμίως, η ερευνήτρια Sarah Kimmins και 25 διεθνείς ειδικοί υπογραμμίζουν ότι οι άνδρες έχουν δικαίωμα σε ουσιαστικές διαγνώσεις και στοχευμένες θεραπείες.

Η έλλειψη γνώσης σχετικά με τα αίτια της ανδρικής υπογονιμότητας και σε συνδυασμό με περιορισμένα κλινικά εργαλεία, η πραγματική αιτία παρακάμπτεται και έχει οδηγήσει σε εστιασμένη θεραπεία τις γυναίκες που καταφεύγουν ιατρικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (MAR). Η  καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, Sarah Kimmins, ερευνήτρια στο Ερευνητικό Κέντρο CHUM (CRCHUM), και η ομάδα της που έχουν αφιερώσει χρόνια έρευνας, για την ανάπτυξη ενός καλύτερου διαγνωστικού ελέγχου ανδρικής γονιμότητας δημοσίευσαν μελέτη στο Nature Reviews Urology και αποκαλύπτει 10 συστάσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την υγεία των ανδρών στο θέμα της γονιμοποίησης.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η ταχεία μείωση της ανδρικής γονιμότητας δεν μπορεί να εξηγηθεί από τη γενετική και οι μελέτες δείχνουν ότι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες είναι η βασικότερη αιτία. Αυτά περιλαμβάνουν αυξημένη έκθεση σε χημικές ουσίες που διαταράσσουν τις ορμόνες που υπάρχουν στην καθημερινή μας ζωή και παραμένουν στο περιβάλλον. Άλλοι παράγοντες περιλαμβάνουν την αύξηση των υπέρβαρων και παχύσαρκων ανδρών, την κακή διατροφή, το άγχος, τη χρήση κάνναβης, το αλκοόλ και το κάπνισμα ή το άτμισμα παράγοντες τους οποίους οι άνδρες γενικά αγνοούν είπαν οι ερευνητές.

«Καθώς χρειάζονται μήνες για την παραγωγή σπέρματος, οι άνδρες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής», δήλωσε η Δρ Jacquetta Trasler, συν-συγγραφέας της μελέτης και ανώτερος επιστήμονας στο Ερευνητικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημιακού Κέντρου Υγείας McGill.

Για να διαβάσετε τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο