Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δεν τρώτε πρωινό; Κάνετε μεγάλο λάθος!

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΔεν τρώτε πρωινό; Κάνετε μεγάλο λάθος!
spot_img

Άρθρο των New York Times αναλύει τη σημασία και τα μυστικά του σωστού πρωινού στη υγεία και στην απώλεια βάρους.

Δεν είναι λίγοι, σε παγκόσμιο επίπεδο, όσοι παραλείπουν το πρωινό γεύμα αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό συνιστά μέγα λάθος. Σε άρθρο των New York Times, παρατίθενται τα οφέλη του πρωινού, μεταξύ των οποίων μειωμένοι κίνδυνοι για παχυσαρκία, καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη τύπου 2. Ταυτόχρονα μελέτες έχουν αποδείξει ότι η συστηματική κατανάλωση πρωινού γεύματος, συνδέεται με βελτιωμένη βραχυπρόθεσμη μνήμη σε ενήλικες, καλύτερες σχολικές επιδόσεις στα παιδιά και καλύτερη ποιότητα διατροφής συνολικά.

Η Kathryn Starr, εγγεγραμμένη διαιτολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Duke δήλωσε στο nytimes, πως αν και δεν είναι το πιο σημαντικό γεύμα, εντούτοις ξεκινά τη διαδικασία για να λειτουργήσει σωστά ο οργανισμός.

Και η Lauren Harris-Pincus, εγγεγραμμένη διαιτολόγος στο Νιου Τζέρσεϊ, υποστήριξε πως για να διατηρηθούν υγιή επίπεδα σακχάρου, ενέργειας και πληρότητας μέχρι το επόμενο γεύμα σας, είναι σημαντικό να παίρνετε τη σωστή ισορροπία πρωτεΐνης, φυτικών ινών και ακόρεστων λιπαρών στο πρωινό. Πιο συγκεκριμένα απαιτούνται 20 γραμμάρια πρωτεΐνης, οκτώ έως 10 γραμμάρια φυτικών ινών και 10 έως 15 γραμμάρια ακόρεστων λιπαρών, συνολικά περίπου 300 έως 350 θερμίδες.

Βέβαια όλα είναι σχετικά και εξαρτώνται από το βάρος,  το επίπεδο δραστηριότητας, την ηλικία, τις συνθήκες υγείας και τις προσωπικές σας προτιμήσεις, είπε η Alice H. Lichtenstein, καθηγήτρια επιστήμης και πολιτικής διατροφής στο Friedman School of Nutrition Science and Policy στο Πανεπιστήμιο Tufts. «Ποιο είναι λοιπόν το ιδανικό πρωινό;» είπε η Δρ Λίχτενσταϊν. «Είναι ό,τι κάνει το σώμα σου να λειτουργεί καλύτερα».

Ένα πράγμα που πρέπει να δώσετε προτεραιότητα όταν σχεδιάζετε το πρωινό σας γεύμα, είπε η κα Harris-Pincus, είναι η πρωτεΐνη. Πολλοί καταναλώνουν αρκετή πρωτεΐνη κατά τη διάρκεια της ημέρας, είπε, αλλά συχνά δεν παίρνουν αρκετή στο πρωινό – και αντ ‘αυτού, επιλέγουν τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα σάκχαρα ή άλλους υδατάνθρακες, όπως κουλούρια, αρτοσκευάσματα ή μπάρες ενέργειας.

Για να διαβάσετε όλα μυστικά και τη σημασία της κατανάλωσης πρωινού γεύματος πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο