Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ειδικός συστήνει 10 υπερτροφές που είναι «καλύτερες από το μπότοξ»

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΕιδικός συστήνει 10 υπερτροφές που είναι «καλύτερες από το μπότοξ»
spot_img

O γιατρός τις τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης

Ένας ειδικός στον τομέα της υγείας προέτρεψε τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις κρέμες, τους ορούς και το μπότοξ υπέρ μιας πιο φυσικής προσέγγισης για την καταπολέμηση των σημαδιών της πρόωρης γήρανσης. Ο Δρ Eric Berg DC, ο οποίος ειδικεύεται στην υγιή κέτωση προτείνει αντιμετώπιση του προβλήματος από μέσα προς τα έξω καταναλώνοντας υπερτροφές πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα.

Στο τελευταίο του βίντεο στο YouTube, «Πώς να αντιστρέψετε τη γήρανση», το οποίο έχουν δει τα 12 εκατομμύρια συνδρομητές του, μοιράζεται πολλά αντιγηραντικά κόλπα που, όπως ισχυρίζεται, θα μπορούσαν να είναι πιο αποτελεσματικά από τα καλλυντικά. Ο συγγραφέας του βιβλίου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, The Healthy Keto Plan, και διευθυντής του Dr Berg Nutritional, εξηγεί ότι οι ρυτίδες και οι γραμμές εμφανίζονται καθώς γερνάμε λόγω της απώλειας κολλαγόνου στον συνδετικό μας ιστό.

«Μέχρι τα 40, έχουμε χάσει περίπου το 25% του κολλαγόνου στον συνδετικό μας ιστό», είπε. «Ορισμένα αντιβιοτικά, η υπεριώδης ακτινοβολία, η υψηλή κατανάλωση ζάχαρης και η κακή διατροφή μπορούν να συμβάλουν στη διάσπαση του κολλαγόνου και να επιταχύνουν την πρόωρη γήρανση».

Το κολλαγόνο είναι μια κρίσιμη πρωτεΐνη που διατηρεί τη δομή και τη δύναμη διαφόρων συνδετικών ιστών όπως το δέρμα, τα οστά, οι μύες, οι τένοντες και οι σύνδεσμοι. Παράγεται από τον οργανισμό από αμινοξέα που λαμβάνονται μέσω της τροφής.

Ωστόσο, αυτή η ικανότητα αρχίζει να μειώνεται μετά την ηλικία των 20 ετών. Εκτός από τη διατροφή, ο Δρ Berg πιστεύει ότι η άσκηση είναι το πιο ισχυρό ερέθισμα του κολλαγόνου.

Όσον αφορά το τι πρέπει να τρώτε, ο ειδικός δίνει συμβουλές για αρκετές αντιγηραντικές βιταμίνες και μέταλλα που είναι απαραίτητα στη διατροφή σας για να αποτρέψετε τα σημάδια γήρανσης. Ο Δρ Berg λέει ότι οι καλύτερες βιταμίνες και μέταλλα για την «αντίστροφη γήρανση» περιλαμβάνουν μια καλή δόση βιταμίνης C, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή κολλαγόνου. Βαθμολογεί το ωμό ξινολάχανο ως κορυφαία επιλογή για την υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C.

Η βιταμίνη Κ2 είναι ένας άλλος ήρωας για τη διατήρηση της νεανικής επιδερμίδας, λέει ο ειδικός, επισημαίνοντας το συκώτι, τον κρόκο αυγού και το βούτυρο ως βασικές πηγές. «Βοηθά επίσης να δώσεις στο δέρμα σου μια νεανική λάμψη», προσθέτει.

Ο Δρ Berg υπογραμμίζει επίσης τη σημασία της βιταμίνης D για την προστασία από την απώλεια κολλαγόνου και την πρόωρη γήρανση. Για να διατηρήσετε τα επίπεδα κολλαγόνου του σώματός σας σε υψηλά επίπεδα, το μαγνήσιο είναι ο σύμμαχός σας, με τη μαύρη σοκολάτα, τα αμύγδαλα και το σπανάκι να είναι οι καλύτερες επιλογές.

Ο ψευδάργυρος βρίσκεται επίσης στη λίστα για τις ιδιότητες συντήρησης του δέρματος και επούλωσης πληγών, που βρίσκεται σε αφθονία στα στρείδια, στο κόκκινο κρέας και στο συκώτι. Ο χαλκός δέχεται επίσης ένα νεύμα από τον Δρ Μπεργκ, με τα στρείδια, το κόκκινο κρέας, τα οστρακοειδή, το συκώτι και τη μαύρη σοκολάτα να είναι πλούσια σε αυτό.

Και όταν πρόκειται για πρωτεΐνη, δεν είναι οποιοδήποτε είδος που μπορεί να κάνει. «Η υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας για να σας κρατήσει υγιείς και να σας βοηθήσει να φαίνεστε νεότεροι», επιμένει. «Το βόειο κρέας που τρέφεται με χόρτο είναι η καλύτερη πηγή».

Η πρωτεΐνη είναι καλή για το κολλαγόνο επειδή παρέχει τα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα σας για να παράγει κολλαγόνο. Υπάρχουν ορισμένες τροφές που περιέχουν ήδη κολλαγόνο, συμπεριλαμβανομένου όλων των ζωικών μυϊκών ιστών (όχι οργάνων), ζωμού οστών, ασπράδι αυγού, σπιρουλίνας, ποδιών κοτόπουλου και πιο σκληρών κομματιών κόκκινου κρέατος όπως ψητό κατσαρόλας, μπριζόλα και ψαρονέφρι.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο