Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, 2024
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατρός αποκαλύπτει γιατί δεν θα φάει ποτέ πατατοσαλάτα

ΑρχικήΟικιακάΓιατρός αποκαλύπτει γιατί δεν θα φάει ποτέ πατατοσαλάτα
spot_img

Η πατατοσαλάτα μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη όταν αφεθεί σε αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν «επικίνδυνη ζώνη θερμοκρασίας»

Πατατοσαλάτα… Το κρεμώδες, γεμάτο υδατάνθρακες, πεντανόστιμο συνοδευτικό, βασικό σε μπάρμπεκιου και πικνίκ, που κρύβει περισσότερα απ’ όσα φαίνονται στο μάτι. Σε ένα βίντεο του TikTok, γαστρεντερολόγος από την Ακαδημία Ιατρικής του Κλίβελαντ και του Βόρειου Οχάιο εξηγεί γιατί το συγκεκριμένο δεν θα έτρωγε ποτέ…

Ο γιατρός στήριξε την αιτία σε όσα διδάσκει και στους μαθητές τους στο Πανεπιστήμιο: «Αποφεύγω την πατατοσαλάτα λόγω του ενδεχόμενου τροφιμογενών ασθενειών που κυρίως στην πατατοσαλάτα είναι πολύ πιθανό».

@academymedcle

Replying to @Aubrey bacteria love to thrive on some of the ingredients we use for potato salad, including the potatoes themselves! When left out in the temperature danger zone — 40-140 degrees — for more than 2 hours, the amount of bacteria can grow massively

♬ original sound – academymedCLE

Η πατατοσαλάτα μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη όταν αφεθεί σε αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν «επικίνδυνη ζώνη θερμοκρασίας»— δηλαδή, μεταξύ 40 και 140 βαθμών. Εάν η παπατοσαλάτα καθίσει εκτός ψυγείου για περισσότερες από δύο ώρες, κάτι πολύ σύνηθες σε πικ νικ και μπάρμπεκιουκ, ο κίνδυνος των επιβλαβών βακτηρίων να πολλαπλασιαστούν είναι σημαντικός. Οι πατάτες μπορεί να γίνουν τοξικές αν δεν μπουν στο ψυγείο και η μαγιονέζα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση μείνει εκτός ψυγείου από τη στιγμή που θα ανοιχτεί.

Τι μπορείτε να πάθετε καταναλώνοντας πατατοσαλάτα που έχει μείνει εκτός ψυγείου

Η τροφική δηλητήριαση που μπορεί να ακολουθήσει την ανάπτυξη βακτηρίων στο πιάτο σας, σύμφωνα με το NHS, μπορεί να περιλαμβάνει τα εξής συμπτώματα:

  • αίσθημα αδιαθεσίας (ναυτία)
  • διάρροια.
  • τάση για έμετο
  • κράμπες στο στομάχι.
  • πυρετό από 38 C ή παραπάνω.
  • αίσθημα γενικής αδιαθεσίας – όπως αίσθημα κόπωσης ή πόνους και ρίγη.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

EUDR: Σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα για την εγγραφή των υπόχρεων επιχειρήσεων για βοοειδή, κακάο, καφέ, ελαιοφοίνικα, σόγια καουτσούκ και ξυλεία

Η ΕΕ παρέχει κατευθυντήριες οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής στο πληροφοριακό σύστημα «Deforestation Due Diligence Registry».

Στέβια: “Πόρτα” από τη EFSA στην αύξηση της χρήσης και της αποδεκτής ημερήσιας πρόσληψης

Η Επιστημονική γνώμη της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας τροφίμων για την αύξηση χρήσης και πρόσληψης του γλυκαντικού στέβια.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Food Defense training course σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο