Τρίτη, 22 Απριλίου, 2025
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυτή είναι η συσκευή στην κουζίνα σας που πρέπει ΠΑΝΤΑ να βγάζετε από την πρίζα μετά τη χρήση

ΑρχικήΟικιακάΑυτή είναι η συσκευή στην κουζίνα σας που πρέπει ΠΑΝΤΑ να βγάζετε από την πρίζα μετά τη χρήση
spot_img

Ενέχει μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς

Γενικά, το να αποσυνδέουμε ηλεκτρικές συσκευές που δεν χρησιμοποιούμε είναι μια καλή πρακτική τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και για εξοικονόμηση ενέργειας. Ωστόσο υπάρχει μια συσκευή που επιβάλλεται να βγαίνει από την πρίζα αμέσως μετά τη χρήση της: Η τοστιέρα!

- Advertisement -

Ο σχεδιασμός της για να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, απαραίτητος για το φρυγανισμένο ψωμί, μπορεί να οδηγήσει σε μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Ωστόσο, είναι ακριβώς αυτή η ικανότητα παραγωγής θερμότητας που την καθιστά πιθανό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ο κύριος κίνδυνος είναι η συσσώρευση ψίχουλων και υπολειμμάτων ψωμιού στον δίσκο βάσης τοστιέρας. Εάν δεν αφαιρεθούν μετά από κάθε χρήση, μπορούν να πάρουν φωτιά λόγω της θερμότητας που παράγεται. Αυτός ο κίνδυνος αυξάνεται εάν ο παραμείνει συνδεδεμένη καθώς μια τυχαία ανάφλεξη ή βλάβη στο ηλεκτρικό σύστημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική βλάβη.

Επιπλέον, είναι σύνηθες τα ψίχουλα που παγιδεύονται μέσα στη συσκευή να εκπέμπουν μια μυρωδιά καμμένου. Ο τακτικός καθαρισμός είναι το κλειδί για την πρόληψη της συσσώρευσης ψίχουλων που μπορούν να πάρουν φωτιά. Έτσι κι αλλιώς, η συνεχής σύνδεση στην πρίζα μπορεί να φθείρει τα εσωτερικά κυκλώματα της τοστιέρας μακροπρόθεσμα, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής της.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia

Το ψάρι που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τρώνε τα παιδιά – SOS από ειδικούς

Ποιο ψάρι απειλεί την υγεία των παιδιών σύμφωνα με...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα