Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
26.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η διατήρηση σταθερού βάρους μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να ζήσουν περισσότερο

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΗ διατήρηση σταθερού βάρους μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να ζήσουν περισσότερο
spot_img

Οι ερευνητές του UC San Diego ερεύνησαν τις συσχετίσεις των αλλαγών βάρους σε μεγάλη ηλικία  με την εξαιρετική μακροζωία.

Μελέτη του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο έδειξε πως γυναίκες που διατηρούν το σωματικό τους βάρος χωρίς αυξομειώσεις είναι πιο πιθανό να φτάσουν στην ηλικία των 90,95 ή 100 ετών. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο   διαδικτυακό τεύχος της 29ης Αυγούστου 2023 του Journal of Gerontology: Medical Sciences και είναι η πρώτη μεγάλη μελέτη που εξετάζει την αλλαγή βάρους αργότερα στη ζωή και τη σχέση της με την εξαιρετική μακροζωία.

Οι ερευνητές ερεύνησαν τις συσχετίσεις των αλλαγών βάρους αργότερα στη ζωή με την εξαιρετική μακροζωία μεταξύ 54.437 γυναικών και διαπίστωσαν πως οι ηλικιωμένες γυναίκες που διατηρούσαν σταθερό βάρος είχαν 1,2 έως 2 φορές περισσότερες πιθανότητες να επιτύχουν μακροζωία σε σύγκριση με εκείνες που είχαν απώλεια βάρους 5 τοις εκατό ή περισσότερο. Για παράδειγμα, οι γυναίκες που έχασαν ακούσια βάρος είχαν 51% λιγότερες πιθανότητες να επιβιώσουν μέχρι την ηλικία των 90 ετών. Ωστόσο, η αύξηση βάρους 5 τοις εκατό ή περισσότερο, σε σύγκριση με το σταθερό βάρος, δεν συσχετίστηκε με εξαιρετική μακροζωία.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι γενικές συστάσεις για απώλεια βάρους σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να μην τις βοηθήσουν να ζήσουν περισσότερο. Ωστόσο, οι συγγραφείς προειδοποιούν ότι οι γυναίκες θα πρέπει να λάβουν υπόψη τις ιατρικές συμβουλές εάν συνιστάται μέτρια απώλεια βάρους για τη βελτίωση της υγείας ή της ποιότητας ζωής τους.

«Είναι πολύ συνηθισμένο για τις ηλικιωμένες γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι υπέρβαρες ή παχυσαρκίες με εύρος δείκτη μάζας σώματος από 25 έως 35. Τα ευρήματά μας υποστηρίζουν σταθερό βάρος ως στόχο μακροζωίας στις ηλικιωμένες γυναίκες», δήλωσε ο πρώτος συγγραφέας Aladdin H. Shadyab . , Ph.D., MPH , αναπληρωτής καθηγητής στο Herbert Wertheim School of Public Health and Human Longevity Science στο UC San Diego . «Αν οι ηλικιωμένες γυναίκες βρεθούν να χάνουν βάρος όταν δεν προσπαθούν να χάσουν βάρος, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι κακής υγείας και ένας προγνωστικός δείκτης μειωμένης μακροζωίας».

Πηγή: Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια – Σαν Ντιέγκο

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ασπαρτάμη: Οι καταναλωτές επιμένουν στην Coke διαίτης – Αυξήθηκε η κατανάλωση!

Οι καταναλωτές παραμένουν ασυγκίνητοι στην κατάταξη της ασπαρτάμης ως «πιθανώς καρκινογόνα».

Mη σκόπιμα προστιθέμενες ουσίες (NIAS) άνω του ορίου σε συσκευασίες παιδικών τροφίμων!

Τα NIAS δεν περιλαμβάνονται σε κανέναν κανονισμό για τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

Τι είναι τα νοοτροπικά

Ποιες κατηγορίες υπάρχουν - Τι προτείνουν οι ειδικοί.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα