Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
23.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μελέτη συνδέει την ποιότητα της διατροφής των γυναικών με την ψυχική ευεξία

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΜελέτη συνδέει την ποιότητα της διατροφής των γυναικών με την ψυχική ευεξία
spot_img

Η κατανάλωση εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης στις γυναίκες. 

Όπως αναφέρει το Nutrition Insight, μια μελέτη από την Ιρλανδία έδειξε ότι τα άτομα που καταναλώνουν δίαιτες πλούσιες σε ζαχαρούχα προϊόντα, κόκκινο κρέας και πρόσθετα λιπαρά τείνουν να έχουν υψηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ). Η έρευνα έδειξε επίσης μια σημαντική συσχέτιση μεταξύ του αυξημένου ΔΜΣ και των προβλημάτων ψυχικής υγείας , ιδιαίτερα εντονότερη μεταξύ μεσήλικων και ηλικιωμένων γυναικών.

Προηγούμενες μελέτες εξέτασαν τη σχέση μεταξύ της ποιότητας της διατροφής και της εμφάνισης συμπτωμάτων κατάθλιψης. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι δίαιτες που χαρακτηρίζονται από προφλεγμονώδεις τροφές μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχική ευεξία . Έρευνα από τη Νότια Κορέα πέρυσι αποκάλυψε επίσης ότι οι δίαιτες που αποτελούνται κυρίως από εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης στις γυναίκες. 

Η κατανάλωση μιας δίαιτας πλούσιας σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και γαλακτοκομικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, ενώ ο περιορισμός της πρόσληψης προϊόντων με ζάχαρη, κόκκινου κρέατος και πρόσθετων λιπαρών, θα μπορούσε να είναι ευεργετική για την ψυχική υγεία. Μια τέτοια δίαιτα αναγνωρίζεται για τις αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις της και τον ρόλο της στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα