Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023
1.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μελέτη: Τα καρύδια μπορεί να αποτρέψουν τις αρνητικές επιπτώσεις του άγχους στους φοιτητές

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΜελέτη: Τα καρύδια μπορεί να αποτρέψουν τις αρνητικές επιπτώσεις του άγχους στους φοιτητές
spot_img

Οι επιδράσεις των καρυδιών και του ακαδημαϊκού στρες στην ψυχική υγεία, τη γενική ευεξία και τη μικροβίωση του εντέρου σε φοιτητές Πανεπιστημίου.

Η κακή ψυχική υγεία είναι συχνή στους προπτυχιακούς φοιτητές λόγω του άγχους των μαθημάτων και των εξετάσεων. Μεταξύ του ακαδημαϊκού στρες και τη διατροφής φαίνεται να υπάρχει μία αλληλεπίδραση ενώ το άγχος επηρεάζει και τις διατροφικές επιλογές δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο.

Μελέτη επιστημόνων από το  Πανεπιστήμιο Νότιας Αυστραλίας διαπίστωσε ότι οι διατροφικές παρεμβάσεις μπορεί να είναι αποτελεσματικές στην πρόληψη της υποβάθμισης της ψυχικής υγείας λόγω των πολύπλοκων αμφίδρομων αλληλεπιδράσεων μεταξύ του εγκεφάλου, του εντέρου και της μικροχλωρίδας του εντέρου. 

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καρυδιών έχει θετική επίδραση στην ψυχική υγεία. Τώρα οι ερευνητές  χρησιμοποιώντας μια τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή διερεύνησαν  την επίδραση της καθημερινής κατανάλωσης καρυδιών σε φοιτητές πανεπιστημίου, στην ψυχική υγεία, στους βιοχημικούς δείκτες της γενικής υγείας και στη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου. 

Η μελέτη έδειξε πως το ακαδημαϊκό άγχος είχε αρνητικό αντίκτυπο στην αυτοαναφερόμενη διάθεση και την κατάσταση της ψυχικής υγείας, ενώ η καθημερινή κατανάλωση καρυδιών βελτίωσε τους δείκτες ψυχικής υγείας και απέτρεψε ορισμένες από τις αρνητικές επιπτώσεις του ακαδημαϊκού στρες στους βιοδείκτες του μεταβολισμού και του στρες. Το ακαδημαϊκό στρες συσχετίστηκε με χαμηλότερη μικροβιακή ποικιλότητα του εντέρου στις γυναίκες, η οποία βελτιώθηκε με την κατανάλωση καρυδιών, η οπαία επίσης βελτίωσε και την ποιότητα του ύπνου μακροπρόθεσμα.

Συμπερασματικά η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να έχει προστατευτική επίδραση έναντι ορισμένων από τις αρνητικές επιπτώσεις του ακαδημαϊκού στρες, ωστόσο οι μηχανισμοί που εξαρτώνται από το φύλο απαιτούν περαιτέρω μελέτη. 

Για να διαβάσετε τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσα φυτοφάρμακα έχει το Ελληνικό μέλι; Επιστημονική μελέτη του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου 

Τι έδειξε μελέτη Ελλήνων επιστημόνων για την παρουσία φυτοφαρμάκων σε δείγματα ελληνικού μελιού και για το πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία των καταναλωτών.

Kinder: Ο ισχυρισμός υγείας «βοηθά στην ανάπτυξη» που απέρριψε η EFSA

Η Ferrero προσπάθησε να εξασφαλίσει ισχυρισμό υγείας για τα παιδιά, με μελέτες που δεν είχαν σχέση με την ανάπτυξη των παιδιών!

Κλειστά αύριο καταστήματα και απαγόρευση ντελίβερι σε βόρεια και βορειοανατολική Αττική- Σημερινές εικόνες διανομέων στο χιόνι κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Κλειστά αύριο τα καταστήματα στην βόρεια και βορειοανατολική Αττική και απαγορεύονται μετά τις 18.00 οι υπηρεσίες delivery ή courier στις ίδιες περιοχές. Συνεχίζουν σήμερα τις παραδόσεις φαγητού πολλές επιχειρήσεις, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χιόνι.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα