Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα έρευνα: Ποιο φτηνό καρύκευμα μειώνει χοληστερόλη και γλυκόζη – Αρκεί ένα κουταλάκι του γλυκού πριν τον ύπνο

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΝέα έρευνα: Ποιο φτηνό καρύκευμα μειώνει χοληστερόλη και γλυκόζη - Αρκεί ένα κουταλάκι του γλυκού πριν τον ύπνο
spot_img

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού καθημερινά ένα φτηνό καρύκευμα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης και γλυκόζης στο αίμα.

Επικεφαλής της μελέτης ήταν η Dr Ruth Fairchild του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Κάρντιφ και δημοσιεύτηκε στις αρχές Νοεμβρίου στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (EFFoST).

Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν έως και 525.000 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ολικής αλέσεως κάθε βράδυ πριν τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης και χοληστερόλης στο αίμα.

Η μελέτη, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την Tracklements, διερεύνησε τα αποτελέσματα της κατανάλωσης μιας γεμάτης κουταλιάς του γλυκού μουστάρδα ολικής αλέσεως σε μια περίοδο 12 εβδομάδων.

Από ένα σύνολο 42 συμμετεχόντων, το 86% είδε σημαντική πτώση στα επίπεδα γλυκόζης και/ή χοληστερόλης στο αίμα τους, σε σύγκριση με μόνο το 14% που δεν έδειξε θετική ανταπόκριση.

Όλοι οι συμμετέχοντες, ηλικίας μεταξύ 40-70 ετών και υπέρβαροι ή κλινικά παχύσαρκοι, κατανάλωναν τη μουστάρδα είτε σε ένα μικρό κράκερ είτε μόνη της πριν τον ύπνο κάθε βράδυ.

Η μείωση των επιπέδων γλυκόζης και χοληστερόλης στο αίμα βρέθηκε να είναι πιο σημαντική στους τρεις συμμετέχοντες που ήταν προδιαβητικοί τη στιγμή της μελέτης.

Αυτό έκανε τους επιστήμονες να υποθέσουν ότι 525.000 Βρετανοί θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτή την προσέγγιση, με περίπου επτά εκατομμύρια ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο να πιστεύεται ότι βρίσκονται σε προδιαβητική κατάσταση.

Η Dr Ruth Fairchild, Ανώτερη Λέκτορας στο Κέντρο Βιομηχανίας Τροφίμων Zero2Five στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, δήλωσε: «Ενώ πιο πρόσφατες μελέτες έχουν επικεντρωθεί στη χρήση μουστάρδας ολικής αλέσεως ως θρεπτικό για τη μείωση των επιπέδων γλυκόζης και χοληστερόλης στο αίμα, αυτή είναι η πρώτη φορά που γίνεται έρευνα αυτού του τύπου, ανοίγοντας τη δυνατότητα για περαιτέρω έρευνα σχετικά με τα οφέλη της μουστάρδας ολικής αλέσεως στην υγεία σε προδιαβητικούς ασθενείς.

«Ωστόσο, μέχρι να παρουσιαστούν περαιτέρω επιστημονικά στοιχεία, συνιστούμε προσοχή σε όσους λαμβάνουν ήδη θεραπεία για διαβήτη, οι οποίοι θα πρέπει να παραμείνουν σε οποιαδήποτε συνταγογραφούμενη φαρμακευτική αγωγή».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα