Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2024
10.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του στραγγιστού γιαουρτιού

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΟι ευεργετικές ιδιότητες του στραγγιστού γιαουρτιού
spot_img

Πως η καθημερινή κατανάλωση στραγγιστού γιαουρτιού επιδρά στη χοληστερόλη σας.

Αν σας αρέσει η υφή και η γεύση του γιαουρτιού, πιθανόν να είστε οπαδός του στραγγιστού γιαουρτιού. Με πιο παχύρρευστη σύσταση και χαρακτηριστική οξύτητα, είναι μια απόλαυση για το στόμα και το στομάχι σας. Και μπορεί επίσης να είναι ένα πλεονέκτημα για την καρδιαγγειακή σας υγεία.

Το στραγγιστό γιαούρτι περιέχει μεγάλη ποσότητα προβιοτικών που είναι υγιεινά για το έντερο και όπως αποδεικνύεται, τα προβιοτικά μπορεί να παρέχουν βοήθεια στη μείωση της χοληστερόλης. Αυτό είναι καλό, γιατί όταν τα επίπεδα χοληστερόλης σας διατηρούνται υπό έλεγχο, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Cureus, οι ερευνητές εξέτασαν τη σχέση μεταξύ προβιοτικών και χοληστερόλης σε μελέτες που επικεντρώθηκαν σε συμμετέχοντες με μεταβολικό σύνδρομο. Μετά την τακτική λήψη προβιοτικών μέσω τροφίμων ή συμπληρωμάτων, η πλειονότητα των συμμετεχόντων παρουσίασε πτώση στις μετρήσεις της «κακής» χοληστερόλης χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης (LDL), καθώς και των τριγλυκεριδίων τους. Τα ευρήματα της μελέτης οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι τα προβιοτικά, όπως αυτά που περιέχονται στο στραγγιστό γιαούρτι, θα μπορούσαν να είναι ευεργετικά για τα άτομα με υψηλή χοληστερόλη.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Functional Foods κατέληξε σε παρόμοια συμπεράσματα σχετικά με τα προβιοτικά και τη μείωση των επιπέδων της LDL χοληστερόλης. Σε όλες τις δοκιμές που αξιολογήθηκαν, η κατανάλωση προβιοτικών φάνηκε να συνδέεται με μείωση της LDL χοληστερόλης. Επιπλέον, σύμφωνα με τους συγγραφείς της ανασκόπησης, όταν τα προβιοτικά λαμβάνονταν για περισσότερες από έξι εβδομάδες, η επίδραση των προβιοτικών στη μείωση της χοληστερόλης φάνηκε να είναι πιο έντονη.

Παράλληλα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Clinical Nutrition ESPEN στάθμισε τις επιδράσεις μείωσης της χοληστερόλης των γαλακτοκομικών τροφίμων με βάση το γιαούρτι έναντι των γαλακτοκομικών τροφίμων χωρίς γιαούρτι σε περισσότερους από 192.000 Αμερικανούς στρατιωτικούς. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι η συστηματική κατανάλωση γιαουρτιού από γαλακτοκομικές πηγές φάνηκε να κάνει καλό στην HDL χοληστερόλη, αλλά ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών τροφίμων χωρίς γιαούρτι δεν είχε τον ίδιο αντίκτυπο.

Αν θέλετε να καλύψετε τις ημερήσιες ανάγκες σας σε πρωτεΐνη, θαμπορεί να θέλετε να επιλέξετε το στραγγιστό γιαούρτι έναντι του συμβατικού, καθώς προσφέρει περισσότερες περιεκτικότητα.Μια απλού στραγγιστού γιαουρτιού περιέχει 24 γραμμάρια πρωτεΐνης, σε σύγκριση με το απλό συμβατικό γιαούρτι, το οποίο έχει 13 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Η κατανάλωση άφθονης καλής για εσάς πρωτεΐνης μπορεί να είναι ένας ακόμη τρόπος για να βελτιώσετε την καρδιαγγειακή σας απόδοση και να προστατεύσετε τον οργανισμό σας από καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια και συναφείς καταστάσεις.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.

Κίνδυνος ασφυξίας από παιδικά ζελεδάκια! Πωλούνται και στην Ελλάδα

Η λίστα των προϊόντων που ανακαλούνται, μερικά από τα οποία πωλούνται και στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο