Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περίοδος: Οι πέντε λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες πρέπει να τρώνε ανανά

ΑρχικήυγείαΠερίοδος: Οι πέντε λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες πρέπει να τρώνε ανανά
spot_img

Τα παυσίπονα μπορούν να φέρουν προς στιγμή ανακούφιση αλλά υπάρχει ένας φυσικός και… νόστιμος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα της περιόδου

Αφόρητος κοιλιακός πόνος, οσφυαλγία, κόπωση, ναυτία. Όλες οι γυναίκες, λίγο πολύ, έχουν αισθανθεί αυτά δυσάρεστα συμπτώματα κατά την έμμηνο ρύση.

Τα παυσίπονα μπορούν να φέρουν προς στιγμή ανακούφιση αλλά υπάρχει ένας φυσικός και… νόστιμος τρόπος που πρέπει οπωσδήποτε οι γυναίκες να εντάξουν στη διατροφή τους τις δύσκολες μέρες. Και αυτός είναι ο ταπεινός ανανάς! Δείτε γιατί:

1. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Ένα από τα καλύτερα οφέλη της κατανάλωσης ανανά κατά τη διάρκεια της περιόδου σας είναι ότι αυτό το φρούτο έχει μεγάλη περιεκτικότητα βρωμελαΐνης. Η βρωμελαΐνη είναι ένα μείγμα ενζύμων που βρίσκεται στο χυμό και τη σάρκα του ανανά. Σύμφωνα με μια ερευνητική εργασία του 2016 που δημοσιεύτηκε στο Biomedical Reports, η βρωμελαΐνη έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των κραμπών της περιόδου και του μυϊκού πόνου.

2. Έχει βιταμίνη C

Όλοι γνωρίζουμε ότι η βιταμίνη C είναι σημαντική για τη διατήρηση ενός υγιούς λειτουργικού ανοσοποιητικού συστήματος. Σύμφωνα με μια ερευνητική εργασία που δημοσιεύτηκε στο Cureus το 2022, η βιταμίνη C ή το ασκορβικό οξύ μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου της περιόδου. Επιπλέον, η βιταμίνη C μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων και στη μείωση της έντονης αιμορραγίας της περιόδου.

3. Ενισχύει τη διάθεση και μειώνει το άγχος

Συνήθως βιώνουμε έντονες εναλλαγές της διάθεσης και προβλήματα άγχους κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου. Αυτό οφείλεται στις ορμονικές διακυμάνσεις που νιώθουμε και στην αίσθηση κόπωσης που φέρνει η αιμορραγία. Ο ανανάς περιέχει μαγγάνιο, το οποίο, σύμφωνα με αναφορές, ανεβάζει τη διάθεση. . Επιπλέον, ο ανανάς έχει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που παράγει σεροτονίνη, την ορμόνη της «καλής αίσθησης».

4. Μειώνει το Φούσκωμα

Το φούσκωμα και τα πεπτικά προβλήματα είναι κοινά κατά την έμμηνο ρύση. Ο ανανάς περιέχει βρωμελαΐνη, η οποία όχι μόνο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες αλλά βοηθά και στην πέψη, στη μείωση του φουσκώματος, των αερίων και άλλων δυσάρεστων πεπτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως. Επιπλέον, ο ανανάς είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα, ένα άλλο συχνό πρόβλημα που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως.

5. Υποστηρίζει την απορρόφηση σιδήρου

Σύμφωνα με μια ερευνητική εργασία του 2020 που δημοσιεύτηκε στο JAMA Network Open , η βιταμίνη C είναι ο μόνος διατροφικός ιστός εκτός από ζωικό ιστό που μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση του σιδήρου. Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να είναι μια κοινή ανησυχία κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, ειδικά για όσους αντιμετωπίζουν δύσκολες περιόδους. Το σώμα χάνει σίδηρο με το αίμα και μαζί του έρχεται αδυναμία και κόπωση. Έτσι, συμπεριλαμβάνοντας τον ανανά στη διατροφή, βοηθάμε το σώμα σας να απορροφήσει περισσότερο σίδηρο από άλλες τροφές όπως το σπανάκι, τις φακές κ.λπ. και να διατηρήσουμε τα επίπεδα ενέργειάς σας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο