Tι ισχύει για την κατανάλωση μοτσαρέλας, χαλουμιού και φέτας κατά την εγκυμοσύνη
Στην εγκυμοσύνη πρέπει κανείς να προσέχει πολύ τη διατροφή του, οπότε συχνά εγείρεται το ερώτημα του τι να φάει. Αν, λοιπόν, ως έγγυος, θέλετε μια πίτσα με κρεμώδη μοτσαρέλα, λίγο ψητό χαλούμι ή φέτα, οι ειδικοί έχουν καλά νέα για εσάς.
Σύμφωνα με τους ειδικούς που μίλησαν στο madeformums.com, αυτά τα τυριά είναι απολύτως ασφαλή για κατανάλωση για τις έγκυες και αποτελούν εξαιρετική πηγή ασβεστίου. Γενικά, εκτός από τα μαλακά τυριά που έχουν ωριμάσει με μούχλα, όπως το Brie και το Camembert, όλα τα άλλα μαλακά τυριά είναι εντάξει για κατανάλωση , υπό την προϋπόθεση, ότι είναι φτιαγμένα από παστεριωμένο γάλα. Αν ισχύει αυτό, καταναλώνονται άφοβα είτε μαγειρεμένα είτε ωμά.
Όσον αφορά το ποια μαλακά τυριά είναι ασφαλή, κατά τους ειδικούς, αυτά είναι η μοτσαρέλα, η φέτα, το χαλούμι, το havarti, το τυρί κρέμα, το paneer, η ρικότα, το μασκαρπόνε, τυρί κότατζ. Όχι απλά είναι καλές επιλογές για την υγεία, αλλά είναι, επίσης, νόστιμες προσθήκες σε πιάτα και σαλάτες. Την επόμενη φορά που θα λιγουρευτείτε κάτι τέτοιο, μην το σκεφτείτε. Βεβαιωθείτε ότι είναι παστεριωμένο και απολαύστε το άφοβα.