Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σταφύλια: Ο μούστος της μακροζωίας

ΑρχικήΕπιστήμηΣταφύλια: Ο μούστος της μακροζωίας
spot_img

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Foods αναδεικνύει ποικίλα οφέλη για τη διατροφή και την υγεία από την πρόσληψη σταφυλιών, συμπεριλαμβανομένης και της μακροζωίας.

Το φθινόπωρο πλησιάζει και ως γνωστόν είναι η εποχή της «ακμής» των σταφυλιών. Οι λάτρεις του κρασιού και του καλού φαγητού αγαπούν ιδιαιτέρως τα σταφύλια ως πρώτη ύλη για τα φαγητά και τα κρασιά τους, αλλά πλέον υπάρχει και ένας ακόμα λόγος για αυτό: χάρη στα σταφύλια μπορεί κανείς να ζήσει περισσότερο!

 Συγκεκριμένα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Foods διαπίστωσε ότι τα σταφύλια μπορούν να έχουν πολλές θετικές επιπτώσεις στην υγεία. Μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ και της λιπώδους νόσου του ήπατος  και, πράγματι, προσθέτουν ως και πέντε χρόνια στη ζωή μας. Για τις ανάγκες της μελέτης χρησιμοποιήθηκαν θηλυκά ποντίκια που τρέφονταν με δίαιτα υψηλή σε λιπαρά. Αλλά τα μισά από αυτά λάμβαναν και  συμπληρώματα σταφυλιού, ουτωσώστε οι επιστήμονες, στη συνέχεια να συγκρίνουν την υγεία του εγκεφάλου, του ήπατος και του μεταβολισμού των δύο ομάδων.

Τα συμπληρώματα, όπως αποδείχτηκε, προσέφεραν αρκετά οφέλη. Χάρη στα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα σταφύλια, η κατανάλωσή τους μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης  Αλτσχάιμερ, βελτιώνοντας τη λειτουργία των νευρώνων. Η μελέτη διαπίστωσε, επίσης, ότι τα συμπληρώματα σταφυλιού επέκτειναν τη διάρκεια ζωής των ποντικών. Επιπλέον, ανακάλυψαν ότι τα συμπληρώματα σταφυλιού ενισχύουν το μεταβολισμό και μειώνουν τον κίνδυνο λιπώδους ηπατικής νόσου, η οποία συνδέεται με την κακή διατροφή που κάνει η πλειοψηφία των ανθρώπων του σύγχρονου δυτικού κόσμου.  

Όπως αναφέρει ο συν-συγγραφέας της μελέτης και πρύτανης του Κολλεγίου Φαρμακευτικών Επιστημών και Επιστημών Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Νέας Αγγλίας, Δρ. John M. Pezzuto, πράγματι είμαστε ό τι τρώμε. Αυτό σημαίνει ότι αν προσθέσουμε περισσότερα σταφύλια στη διατροφή μας, όχι μόνο θα κάνουμε καλό στη δική μας υγεία, αλλά ενδεχομένως να «δημιουργήσουμε» γενιές με σωστά διατροφικά πρότυπα συμπεριφοράς.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο