Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα συμπληρώματα σιδήρου μπορεί να προκαλέσουν υπερανάπτυξη της σαλμονέλας

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΤα συμπληρώματα σιδήρου μπορεί να προκαλέσουν υπερανάπτυξη της σαλμονέλας
spot_img

Επιστημονική έρευνα δείχνει ότι η ανάπτυξη της Salmonella typhimurium και άλλων εντερικών παθογόνων παραγόντων αυξήθηκε ως απόκριση στα συμπληρώματα σιδήρου

Εσείς ξέρατε ότι η υπερκατανάλωση συμπληρωμάτων σιδήρου προκαλεί υπερανάπτυξη της σαλμονέλας στο έντερο; Και όμως μελέτες αμφισβητούν την ασφάλεια των μη στοχευμένων συμπληρωμάτων σιδήρου από το στόμα καθώς η περίσσεια σιδήρου θα μπορούσε να επιλέξει παθογόνα βακτήρια σε βάρος των ωφέλιμων βακτηρίων στη μικροχλωρίδα του εντέρου. Και αυτή η ανισορροπία αυξάνει την ευαισθησία για λοίμωξη από σαλμονέλα.

Στην ερευνητική εργασία, «Iron Availability Increases the Pathogenic Potential of  Salmonella Typhimurium  and Other Enteric Pathogens at the Intestinal Epithelial Interface» , τα δεδομένα από πρόσφατες δοκιμές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου από το στόμα «δεν είναι ακίνδυνη». Η περίσσεια σιδήρου μπορεί να προκαλέσει παθογόνο υπερανάπτυξη και «να αυξήσει τη λοιμογόνο δύναμη των επικρατών εντερικών παθογόνων παραγόντων» όπως η σαλμονέλα.

Το σώμα απορροφά τον σίδηρο μέσω των εντέρων. Όταν καταπίνονται μεγάλοι, μη στοχευμένοι όγκοι σιδήρου (μέσω ενός συμπληρώματος σιδήρου), η περίσσεια σιδήρου παρέχει σε βακτήρια όπως η σαλμονέλα την ευκαιρία να υπεραναπτυχθούν και να ανταγωνίζονται άλλα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου.

Η υπερανάπτυξη είτε της σαλμονέλας είτε άλλων εντερικών παθογόνων στο γαστρεντερικό σωλήνα οδηγεί σε σαλμονέλωση ή γαστρεντερίτιδα. Η σαλμονέλωση και η γαστρεντερίτιδα είναι φλεγμονή του γαστρεντερικού σωλήνα και οδηγεί σε συμπτώματα διάρροιας, εμετού και κοιλιακού άλγους.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.

Οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τις συσκευασίες

Θεσπίζεται συγκεκριμένο ποσοστό επαναχρησιμοποιούμενων ή επαναπληρούμενων συσκευασιών που θα πρέπει να προσφέρουν οι εταιρείες στους καταναλωτές.

Ελληνικό γιαούρτι: Μελέτη για τον εμπλουτισμό του με πρωτεΐνη ορού γάλακτος χωρίς λακτόζη

Ενθαρρυντικά για την γαλακτοβιομηχανία είναι τα ευρήματα επιστημονικής μελέτης για την παραγωγή ελληνικών γιαουρτιών για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα