Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
24.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τελικά η κατανάλωση αλκοόλ κάνει καλό στην αρθρίτιδα;

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΤελικά η κατανάλωση αλκοόλ κάνει καλό στην αρθρίτιδα;
spot_img

Αρκετές προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με ηπιότερη μορφή της νόσου και με καλύτερη ποιότητα ζωής σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα, αλλά σύμφωνα με μια νέα μελέτη της Arthritis Care & Research, αυτό μπορεί να μην οφείλεται στο ότι η κατανάλωση αλκοόλ είναι ευεργετική.

Σε δείγμα 16.762 ασθενών, εκείνοι με σοβαρότερες μορφές της νόσου είχαν περισσότερες πιθανότητες να διακόψουν τη χρήση αλκοόλ και λιγότερες πιθανότητες να την ξεκινήσουν, ενώ οι ασθενείς με μεγαλύτερη αναπηρία και χαμηλότερο σωματικό και πνευματικό επίπεδο ζωής ήταν λιγότερο πιθανό να πιουν αλκοόλ σε βάθος χρόνου.

Επίσης, η κατανάλωση αλκοόλ ή οι πρόσφατες αλλαγές στο ποσοστό κατανάλωσης αλκοόλ δεν συσχετίστηκαν με δραστηριότητα της νόσου ή θάνατο εάν ληφθούν υπόψη τα υποκείμενα νοσήματα που επηρεάζουν τη συμπεριφορά της νόσου.

“Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι όταν οι άνθρωποι δεν αισθάνονται καλά, τείνουν να μην πίνουν αλκοόλ. Αν και αυτό δημιουργεί την εντύπωση ότι οι άνθρωποι που πίνουν είναι καλύτερα, πιθανότατα αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι το ίδιο το αλκοόλ συμβάλλει”, δήλωσε ο πρώτος συγγραφέας Dr. Τζόσουα Μπέικερ του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

Πηγή: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/03/190320102033.htm

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα